Tatil Bölgelerinin Yüzde 80’i Avusturyalı

Korona ile geçirilen 2020 yaz sezonunda, yerel tatilciler turizmi beklenenden daha fazla destekliyor.

Tatil Bölgelerinin Yüzde 80’i Avusturyalı

Ticaret Odasına (WKÖ) göre yıkıcı bir sezon öncesi dönemden sonra, en azından tatil oteller endüstrisi Temmuz ayından bu yana oldukça iyi gidiyor. 

Fark edilir derecede daha az turist yurt dışından geliyor.  

Sektör sözcüsü Robert Seeber APA ile yaptığı röportajda “Bunun yüzde 80’i Avusturyalılar tarafından absorbe ediliyor” dedi. 

Hallstatt | Avusturya 

Tesislerin yüzde 85’i açık 

WKÖ’nün turizm ve eğlence sektörü bölümünün yeni başkanı, tatil oteli sektöründe, işletmelerin yaklaşık yüzde 85’inin şu anda açık olduğunu bildirdi. 

Şimdi bu “İkinci Dünya Savaşı’ndan beri var olmayan istisnai bir durum” yaşandığı belirtilerek, öte yandan da girişimciler arasındaki ruh hali genel olarak “o kadar da kötü değil” dendi.  

Mayıs ayında, resmi olarak emredilen tecrit ve koronavirüs salgınını kontrol altına almak için sınır kapatmalarının bir sonucu olarak, konaklama işletmeleri geceleme oranlarında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 90 civarında düşüş yaşanmıştı. 

İlgili Haberler: 

► Büyüleyen Kasaba Hallstatt

Temmuz ayından itibaren belli bir normalleşme gerçekleştiği kaydedildi. 

Şehir otelciliği endüstrisi yurt dışından gelen misafirlerden yoksun. 

Şehir otelciliği endüstrisi hala felç durumda – uçuş bağlantılarının olmaması nedeniyle Amerikalılar, Asyalılar ve İngilizlerden rezervasyon alınmadığı söylenirken, Viyana’da, segmentin yüzde 80’i geçmişte yabancı tatilcilerden oluştuğu hatırlatıldı.  

Otel danışmanı MRP otellere göre, yoğun sezonun başında birçok şehirdeki otellerin yaklaşık yarısı kapatıldı. 

Şehir otelciliğinin içinde bulunduğu durumun, ileriyi göremeyecek kadar çaresiz olduğu belirtilirken, hükümetten tekrardan vergi indirimi ve süresinin uzatılması talep ediliyor.  

Özellikle Başkent Viyana’da ertelenen uluslararası kongre, toplantı, etkinliklerin ertelenmesi veya iptal edilmesi, kentin gelir kaynağının önemli bir bölümünü etkilediği kaydedildi.|virgül  

© Bild: virgül 

Yayınlama: 15.08.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.