Tepkiler Üzerine Irkçı Video Kaldırıldı

Avusturya koalisyon ortağı, Özgürlük Partisi (FPÖ) tarafından yapılan animasyon videosunda, Türkiye göçmenleri hedef alınmış, dolandırıcı olarak gösterilmişti.

Tepkiler Üzerine Irkçı Video Kaldırıldı

Avusturya’da 2019’da yürürlüğe girecek yeni resimli sigorta kartlarına (E-Card) ilişkin bir animasyon video hazırlayan hükümetin küçük ortağı Özgürlük Partisi (FPÖ), yeni kartların fotoğraflı olması nedeniyle sağlık sisteminde yasa dışı bir işlemin yapılamayacağının anlatıldığı görselde “fes” takan  Ali ve Mustafa isimli karakter kullandı.

Son dönemlerde E-Card üzerinden yapılan haksız uygulamaların gündeme gelmesi ve özellikle yabancıların karıştığı vukuatların, medya tarafından öne çıkartılması, bu tür sosyal istismarı sadece yabancılar yapıyor algısı yaratıldı.  

Bu nedenle, Videoda açık bir şekilde Avusturya’da yaşayan Türkiye kökenliler hedef alınarak ırkçı saldırıda bulunuldu. 

Sosyal medyada hızla yayılan videoya ilerici Avusturyalılar tepki gösterirken birçok vatandaş ise suç duyurusunda bulundu.

Sosyal Demokrat Partiden (SPÖ), ırkçı içerikli videoya ilişkin yapılan  açıklamada, hükümetin sosyal medyada nefret söylemi
başlıklı bir sempozyumu düzenlediği bir günde, hükümet ortağı aşırı sağcı partinin nefret söylemini yaygınlaştırdığına dikkat çekilerek, “Bu ırkçı video aşırı sağcı FPÖ’nün seviyesizlikte ulaştığı en son nokta. Bu olanları Başbakan Sebastian Kurz görüyor ve müsaade ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Diğer muhalefet partilerinin yanı sıra ülkenin tanınmış televizyon sunucularından Armin Wolf de videoya tepki göstererek paylaşımın yabancı karşıtı açık bir ırkçılık olduğunu ifade etti.

Tepkiler üzerine aşırı sağcı parti, ırkçı görseli bütün sosyal medya hesaplarından kaldırmak zorunda kaldı.

Yayınlama: 14.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.