Türkiye maçı öncesi kargaşa | Avusturyalı taraftarlar “yabancılar dışarı” sloganları attı

Türkiye maçı öncesi kargaşa | Avusturyalı taraftarlar “yabancılar dışarı” sloganları attı

Avusturyalı futbol taraftarları, Leipzig’de Türkiye’ye karşı oynanan Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu öncesinde ırkçı sloganlar atarak skandal yarattı.

Avusturyalı futbol taraftarları, Leipzig’de Türkiye’ye karşı oynanacak Avrupa Şampiyonası Son 16 turu öncesinde skandala neden oldu. Maçtan önce salı günü İsviçre televizyonu SRF’de yayınlanan yayında, kentteki ÖFB taraftarlarının “L’amour toujours” şarkısı eşliğinde “Almanya Almanlara, yabancılar dışarı” sloganını söylediği görüldü. Salı akşamı Leipzig polisiyle temasa geçildi.

Kutlamada çok sayıda genç Gigi D’Agostino’nun şarkısıyla “Yabancılar dışarı” ve “Almanya Almanlarındır” diye bağırdı. Artık çok sayıda başka olay da biliniyor. Bu nedenle şarkının bazı halk festivallerinde çalınmaması gerektiği gibi Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da çalınmasına izin verilmiyor.

Aslında çok huzurlu olan “L’amour toujours” şarkısı genellikle Avusturya milli takımının çevresinde çalınan şarkılardan biridir. Dernek, kazanılan Avrupa Şampiyonası maçlarının ardından şarkının Almanya’daki stadyumlarda çalınması yönünde de talepte bulunmuştu ancak ırkçı sloganlarla yaşanan olayların ardından ÖFB ve Avrupa Futbol Birliği bunu yapmaktan kaçınmıştı.

Polonya’ya karşı oynanan Avrupa Şampiyonası maçında ırkçı bir posterle ilgili bir başka olay
Avusturya’nın Berlin’de Polonya’ya karşı oynadığı Avrupa Şampiyonası maçının son aşamasında, açıkça aşırı sağcı pankartların sunulduğu bir olay zaten yaşanmıştı. Pankartta “Avrupa’yı Savun” yazıyordu. Slogan, Almanya Anayasayı Koruma Dairesi’ne göre tüm sınırların derhal kapatılmasını savunan ve genel olarak göçü bir tehdit olarak tasvir eden aşırı sağcı Kimlik Hareketi’ne (IB) atfedilebilir. Avusturya Futbol Federasyonu (ÖFB) ise bu durumdan endişe duyarak uzak kalmayı seçmişti. |© DerVirgül

Yayınlama: 03.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.