Uçuşunuz iptal edildi ve işinize zamanında başlayamadınız | Ne yapmalısınız?

Uçuşunuz iptal edildi ve işinize zamanında başlayamadınız | Ne yapmalısınız?

Bu yaz döneminde de çok sayıda tatil, hoş olmayan deneyimlere yol açıyor; dönüş uçuşları ve tren yolculukları iptal ediliyor [veya önemli gecikmeler yaşanıyor], bu da yolcuların kendi hataları olmaksızın yabancı bir ülkede mahsur kalmasına neden oluyor.

Örneğin, küresel havalimanlarındaki ciddi BT kesintileri şu anda ciddi bir kaosa neden oluyor. Bu özel durum nedeniyle pek çok uçuş iptal ediliyor ve Avusturya’dan tatile giden bazı çalışanlar iş yerlerine zamanında ulaşamıyor.

Uçuş iptali | ÖGB önemli soruları yanıtlıyor

Dönüş uçuşu beklenmedik bir şekilde iptal edildiğinde, “en önemli şey, işe geç kalmış olsanız da olmasanız da işvereninizi derhal bilgilendirmektir; bunu telefon, e-posta veya ortak iletişim kanallarından yapabilirsiniz.

Avusturya Sendikalar Birliği [ÖGB] iş hukuku uzmanı Michael Trinko, “Örneğin bunu yapmazsanız, iş hukuku kapsamında işten çıkarılma gibi sonuçları olabilir” şeklinde açıklıyor.

Trinko, uçuşun iptal edilmesi nedeniyle işe zamanında gidemeyen ve bunu bildiren herkesin “herhangi bir sonuçtan korkmasına gerek olmadığını” vurguluyor.

İş hukuku uzmanı, uçuşunuzun iptal edilmesi ve tatilden kendi kusurunuz olmadan geç dönmeniz durumunda, “ek bir gün daha tatil yapmanıza gerek yok” diyor: “Bu durumda, bir gün daha tatil günü kullanmanızın bir nedeni var ve bu neden sizin sorumluluğunuzda değildir dendi. Daha fazla bilgiye ÖGB web sitesinden de ulaşabilirsiniz.| ©DerVirgül

Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.