Ucuz yakıt nedeniyle toptan eşya fiyatları Eylül ayında düştü

Ucuz yakıt nedeniyle toptan eşya fiyatları Eylül ayında düştü

Eylül ayında düşen akaryakıt fiyatları, toptan eşya fiyatlarını Eylül ayında aşağı çekti.

Avusturya İstatistik Kurumu’nun pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında fiyatlar toplam yüzde 3,1 oranında düştü. Bir önceki ağustos ayına göre ise yüzde 0,7 oranında düşüş yaşandı. Üçüncü çeyrekte fiyatlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,0 düştü.

Eylül: Ucuz yakıtlar toptan satış fiyatlarını düşürdü

Avusturya İstatistik Genel Müdürü Tobias Thomas, eksinin öncelikle “akaryakıt ve madeni yağ ürünlerinin bir yıl öncesine göre çok daha ucuz olmasıyla ilgili olduğunu” söyledi. Buradaki fiyat düşüşleri şu anda çift haneli yüzde aralığında.

Diğer petrol ürünleri geçen yılın aynı ayına göre yüzde 21,9 oranında düştü. Motor benzini (eksi yüzde 16,6), teknik kimyasallar (eksi yüzde 13,7), katı yakıtlar (eksi yüzde 9,4) ve gübre ve tarım kimyasalları ürünleri (eksi yüzde 7,8) fiyatları da önemli ölçüde düştü.

Öte yandan saat ve takılar (artı yüzde 12,6), eski malzemeler ve atık malzemeler (artı yüzde 12,4), alkolsüz içecekler (artı yüzde 10,6), kitap, gazete ve dergiler (artı yüzde 9,6) daha pahalı hale geldi. Bunların yanı sıra kahve, çay, kakao ve baharatlar (artı yüzde 8,7) yükseldi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.