Viyana’da sağlıksız ortamlarda uygulanan botoks, dolgu gibi işlemler tehlike saçıyor

Son yıllarda artan botoks ve dolgu gibi cerrahi dışı estetik girişimlere duyulan ilgi yeni bir pazar yaratırken, Türkiye’den birkaç günlüğüne Viyana’ya gelerek otel odalarında botoks ve dolgu yapıldığı söyleniyor.

Viyana’da sağlıksız ortamlarda uygulanan botoks, dolgu gibi işlemler tehlike saçıyor

Merdiven altı uygulamalar sonrası ağız köşesinde düşme ve kayma, kaş asimetrisi, göz kapağında görmeyi etkileyecek düzeyde düşüklük hatta çift görme gibi birçok problem ortaya çıkabilir.

En son Viyana’da bir güzellik merkezine yapılan polis operasyonuyla, iş yeri sahibi tutuklanmıştı. Savcılık, gerekli eğitim ve yetkiye sahip olmadan çok sayıda müşteriye enjeksiyon uyguladıkları suçlamasında bulunmuş, estetik tedavisi gören kadınlardan bazıları, tedavilerden sonra ciddi hematomlardan ve diğer yüz yaralanmalarından şikayet etmişti.

Öte yandan yine Viyana’da sahte estetik doktoru bir kadının ömür boyu düzelmeyecek kadar yüzünde hasar yarattığı gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Sosyal medyada güvenilir sanılan Facebook sayfaları aracılığı ile ulaşılan sahte doktorlar, Viyana’da kendilerine kazanç ortağı bularak müşteri bulduğu biliniyor.

DerVirgül’e konuşan isminin açıklanmasını istemeyen Türkiye merkezli uzman doktorların görev yaptığı güzellik ve sağlık merkezi, son günlerde Avusturya’nın başkenti Viyana’da otel odaları veya anlaşma yapılan yerel dükkanların arka odalarında botoks ve dolgu gibi cerrahi dışı estetik girişimler uygulandığından şikayetçi oldu.

Uzman doktorlara göre, doktor olmayan sadece güzellik uzmanı olan kişilerin, Viyana’da iletişime geçtiği çevresi geniş kadılarla çalışarak, sosyal medya üzerinden müşteri buluyorlar. Yetiril müşteri sayısına ulaşıldığında ise güzellik uzmanı birkaç günlüğüne Viyana’ya giderek otel odasında veya birlikte çalıştığı Viyanalı ortaklarının tedarik ettiği sağlıksız koşullarda botoks ve dolgu yapıyorlar.

Uzman doktorlar uyardı

Doktorlar dolgu ve botoks gibi cerrahi olmayan estetik müdahaleler yaptırmak isteyenleri uyardı.

Son yıllarda artan botoks ve dolgu gibi cerrahi dışı estetik girişimlere duyulan ilgiye dikkat çeken doktorlar, “Popülerlik kazanması maalesef uygun olmayan yerlerde, uygun olmayan kişilerce bu işlemlerin yapılması ile sonuçlandı. Dolgu, botoks, prp, mezoterapi gibi cerrahi olmayan estetik girişimler yalnızca klinik, hastane ve muayenehane ortamında bir Dermatoloji veya Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı tarafından yapılmalı. Güzellik salonları, kuaförler, masaj salonları gibi yerlerde bu estetik müdahalelerin yapılması kanunen hem Türkiye’de hem de Avusturya’da uygun değil” bilgisini verdi.

Uygun koşullarda yapılmayan uygulamaların enfeksiyona neden olabileceğini belirten sağlık merkezi, “Uygun olmayan yerlerde, uygun olmayan kişilerce yapılan işlemler sonrası enfeksiyon başta olmak üzere her türlü problemin ortaya çıkabileceği unutulmamalı. Hastalar işlem öncesi kullanılacak olan malzemenin markasını, son kullanma tarihini hatta uygulayacak olan kişinin uzmanlık diplomasını sorgulamaktan çekinmemeli. Bununla birlikte uygulanacak olan malzemenin yalnızca kendileri için kullanılacağından da emin olmaları gerekiyor” uyarısında bulundu.

Merdiven altı uygulamalar sonrası ağız köşesinde düşme ve kayma, kaş asimetrisi, göz kapağında görmeyi etkileyecek düzeyde düşüklük hatta çift görme gibi birçok problem ortaya çıkabilir. Uygulanan malzeme kaliteli bile olsa, uygulama dozlarının yanlış planlanması veya estetik yüz anatomisinin yeterince doğru bilinmemesi bu problemlerin oluşmasına sebep olabilir.| ©DerVirgül

Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.