Yeni Vatan Gazetesi: Avusturyalılar Türklerden Tiksinmeye Başladı!

Avusturya’da Türkçe yayın yapan Yeni Vatan Gazetesi, Avusturya’da faaliyet gösteren Türkiye Siyasi Parti temsilcilerinin ”cahil” olduklarını ileri sürerek, Sözde Atatürkçü dediği kesime ise ”kendini beğenmiş” eleştirisi yaptı.

Yeni Vatan Gazetesi: Avusturyalılar Türklerden Tiksinmeye Başladı!

Avusturya’da uzun yıllardır Türkçe yayın yapan, aylık ‘’Yeni Vatan Gazetesi’’ Temmuz sayısında, ‘’Sadakatsiz Millet Mührü’’ başlığı altında, Avusturya’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin, Avusturya Devleti gözünden analiz yaparak, olumsuz gelişmelerin nedeni olarak gördüğü yapılanmalara eleştiriler yapmakta.

‘’Türkiye Göçmenlerinin Moralleri Avusturya’da Bozuk’’, alt başlığını kullanan gazete, Avusturya Devleti ile Türkiye göçmenleri arasında bir arabulucu misyonu yüklenerek, ‘’her zaman ki gibi uyarı görevimizi yapmak zorundayız’’ diye not düştü.

Gazete, Avusturya’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin son on yılda, Türkiye siyasi parti ve siyasetçilerinin göçmenleri kapsayan konularda yanlış bir çizgi izlendiğini bu nedenle, göçmenlerin itibar kaybettiğini ileri sürüyor.

Viyana’da 20 bin kişinin Türk bayraklarıyla defalarca sokağa inmesinden yola çıkarak, Avusturya kamuoyunun, Türkiye göçmenlerinin bu davranışını, Türk siyasilerine ve partilerine sahip çıkma çabası olarak gördüğünü belirtiyor.

 

Türkiye Siyasi Partilerin Avusturya Temsilcileri ‘’Cahil’’

Türkiye eksenli hareket eden veya Türkiye siyasi partilerin Avusturya yapılanmalarına, heyecanlı, cahil ve ağzı laf yapan sosyal medya kalemşörleri olarak sıfatlandırarak, bu kesimden Avusturyalı medya temsilcileri ve siyasetçilerinin midesini bulandırdığını iddia ediliyor.

Gazete, Avusturyalıların Türkiye göçmenlerinden ‘’tiksinmeye’’ başladıklarını ve bunun nedenini de, bu yapılanmalara bağlıyor.

 

Avusturya İçin Terör Tehlikesi Arz Ediyorlar

Türkiye seçimleri sürecinde, Avusturya’da yürütülen seçim kampanyalarına da değinen gazete, ‘’Avusturya Parlamentosu’na milletvekili seçiliyormuşçasına kendi gibi düşünmeyen veya meşrebi, mezhebi farklı insanlara terbiye sınırlarını aşan, küfür ve iftiralar ile saldıranların Avusturya’da açtığı yaralar iyileşmiyor.’’

İyileşmemesini, bu tür yapılanmaların toplum polisi gibi insanları rahatsız ettiklerine bağlıyor.

Avusturya devletinin bazı tehlikelerin farkına vardığını yazan gazete, ‘’ Avusturya iç barışı için terör kadar tehlike arz eden bu dernek, federasyon, veya camii veya gazeteci kılığındaki kişileri, kendini korumak adına geçen yıl kurulan Avusturya Milli Güvenlik Kurulu gündemine alıyor.’’ İddiasında bulunuyor.

 

Türkiye Göçmenleri ‘’Sadakati Olmayan Kişiler’’

‘’Avusturya siyasi partilerin tamamı, Türkiye göçmenlerinin iç barışı tehdit ettiğine inandığını vurgulayarak, ‘’Resmen ve alenen devletin tüm belgelerinde, Türkiye göçmenleri içinden çıkmış bu bölücü ve Avusturya milletine ve devletine sadakati olmayan kişiler, ülkemizdeki oluşacak kaos ve uyumsuzluk ortamının baş sorumlusu olarak ifade ediliyor.’’

Avusturya devletinin, Türkiye göçmenlerini sadık olmayan yabancı gruplar olarak görmesinin nedenlerini soran gazete, Avusturya’da yaşayan yerli ve göçmenlerin kazanılmış demokratik haklarını, Avusturya devletinin bir lütfu gibi sunarak, ‘’Son elli yıl boyunca Türklere karşı (her şeye rağmen) saygı duymuş olan Avusturyalılara ne oldu?’’ sorusunu yöneltildi.

Türklerin Temsilcisi Olarak Dolaşanlar

‘’Lümpen Proleter, İblisler’’

Türkleri temsil eden bazı kesimlerin bu yangını çıkardığını iddia ederek, ‘’özünde iblisler, niye hala etrafta gazeteci, dernekçi veya Türklerin temsilcisi adıyla dolaşarak, arsızca yangının üzerine gidiyorlar?

Bu cahil, lümpen proleter karışımı insan demeye bin şahitler, Türkleri temsil ediyor.’’ 

 

Atatürk Kalksa Sopa İle Kovalar

Atatürkçülük düşüncesi etrafında toplanan yapıları da eleştiren gazete şöyle devam ediyor;

‘’Kendisini beğenmiş sözde Atatürkçü veya modern insanlarımız ise ‘benim Türkiye göçmenleri ile işim olmaz’ düşüncesiyle suratlarına tükürülmesine yarabbi şükür bu cahillerle uğraşmaktan iyidir diyerek karışmıyorlar.

‘’Atatürk’ün kalksa sopa ile kovalayacağı bu apartman çocuğu, egoist, fırsatçı, zibidilerden kimse bir şey beklemesin diyenler haksız mı?’’

 

Beddua

Gazete, yazının sonunda, bütün bunlara sebep olan, kendi kişisel çıkarları, bencillikleri, cahillikleri ve kokuşmuş çamur kişileri Tanrıya şikayet ederek, ‘’Allah’ın laneti zalimlerin üzerinde olsun’’ (Araf Suresi 44. Ayet) diyerek, okuyucularına perspektif sunuyor. (virgül.at)

 

(Lümpen Proleter: Marksizm’e göre; Toplumsal sınıf bilinci olmayan, içinde bulunduğu toplumun kültürüne yabancı düşen, mensup olduğu sınıfın insanlarından kendisini üstün gören.)

foto:virgül.at

Haberin Orjinalini Okumak İçin Tıklayın 

 

Yayınlama: 21.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.