Yeşillerin lideri Kogler, delegelerin yüzde 94,5’nin desteğini aldı

Yeşillerin lideri Kogler, delegelerin yüzde 94,5’nin desteğini aldı

Cumartesi günü Avusturya Federal Yeşiller Parti Kongresi, Werner Kogler’i sonbaharda yapılacak Ulusal Konsey seçimlerinin liste başı adayı olarak seçti. İklim Koruma Bakanı Leonore Gewessler yüzde 98,1 ile listede ikinci sırada yer aldı.

Werner Kogler, Yeşiller Federal Kongresi’nde delegelerin oylarının yüzde 94,5’ini aldı. Şansölye Yardımcısı ve Yeşiller’in federal sözcüsü, iklim Koruma Bakanı Leonore Gewessler gibi adaylık konuşmasıyla büyük alkış aldı.

Yeşiller Gewessler’i ayakta alkışladı

Kogler’in sonucu, yüzde 98,6 onay aldığı 2019 yılına göre daha kötüydü. Bununla birlikte, Yeşillerin ruh hali çok olumluydu, özellikle de birkaç gün önce ÖVP’nin iradesine karşı AB’nin yeniden yapılanma yasasına oy veren ve böylece AB’nin uysal küçük koalisyon ortağı rolünü üstlenen Gewessler ayakta alkışlandı.

Kogler, Şansölye Karl Nehammer’den (ÖVP) ironik bir şekilde alıntı yaparak Yeşiller’in gerçek yüzünü gösterdiğini ve doğru kararlar verdiğini söyledi: “İşte böyle, biz doğayı ve iklimi koruma partisiyiz ve muhtemelen tek partiyiz.” Sorumluluk söz konusu olduğunda Yeşiller “sadece sıcak bir kalbe sahip değil, aynı zamanda soğukkanlı bir kafaya da sahip.” Bu nedenle Kogler, hükümet işbirliğinin sonbaharda da doğru şekilde devam edeceğini varsayıyor.

Seçim kampanyasının lokomotifi Kogler, Yeşiller arasında birlik çağrısında bulundu

AB seçimlerinden ve Lena Schilling davasından açıkça bahsetmeden, bir kez daha Yeşillerin zor zamanlarda birliğine vurgu yaptı. “Kendimizin uçup gitmesine izin vermedik ve eskisinden daha fazla birbirimize kenetlendik” dedi. Kogler daha sonra resmi gizliliğin kaldırılması ve yargının güçlendirilmesi gibi son beş yılda elde edilen başarıları sıraladı.

Federal Yeşiller Kongresi, Gewessler’i federal listede ikinci sırada seçti

Gewessler, delege oylarının yüzde 98,1’ini alarak Kogler’in ardından ikinci sırada yer aldı. Hatta Zadić yüzde 98,5 oy alarak listede üçüncü sırada yer aldı. Maurer ve Voglauer’in 4. ve 5. sıradaki seçim sonuçları daha az oybirliğiyle çıktı; sırasıyla yüzde 81,9 ve yüzde 73,5 evet oyu aldılar. Listede altıncı sırada yer alan Koza yüzde 93,7, yedinci sırada yer alan Nina Tomaselli ise yüzde 95,2 oy aldı.

Yeşiller, 2019 Ulusal Konsey seçiminde yüzde 13,9 oy alarak Ulusal Konsey’e geri dönüş yapmıştı. Mevcut iktidar partisi şu anda anketlerde çok geride. Ancak Kogler’in hedefi, geçtiğimiz günlerde vurguladığı gibi hükümete katılmaya devam etmek.| ©DerVirgül

Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.