Yoksulluk riski altındaki ailelere okula başlama yardımı | 150 Euro

Yoksulluk riski altındaki ailelere okula başlama yardımı | 150 Euro

Okulların açılması birçok kişi için önemli bir mali baskı anlamına geliyor. Bu nedenle Avusturya Sosyal İşler Bakanlığı, aileleri asgari gelir veya sosyal yardım alan çocukları 2015 yılından bu yana “Schulstartklar!” girişimiyle destekliyor.

Geçen yıl destek 150 euroya yükseltildi ve Sosyal İşler Bakanlığı’ndan Salı günü yapılan açıklamaya göre yoksulluk riski altındaki ailelerin yüzde 95’inden fazlası okula başlama kuponlarını aldı. Bunlar neredeyse tamamen kullanıldı.

Yaklaşık 50.000 çocuğa okula başlama yardım kuponu

Bu haftadan itibaren yaklaşık 50.000 çocuk ve gencin ailesi, kupon hakları konusunda bilgilendirilecek; Avrupa Sosyal Fonu Plus (ESF+) ve Bakanlık fonlarından 2027 yılına kadar her yıl yaklaşık 15 milyon euro kampanyaya aktarılacak. Kuponlar, Ağustos ayının başından itibaren Volkshilfe Dayanışma ve ortak kuruluşları aracılığıyla dağıtılacak ve Avusturya genelindeki tüm Libro ve Pagro indirimli şubelerinde alışveriş yapmak için kullanılabilecek.

Rauch temel çocuk koruması çağrısında bulunuyor

Geçen yıldan bu yana kuponlar da Şubat ayında dönem başında veriliyor. Yayında, çocuk yoksulluğuyla mücadele kapsamında bir başka önlem olarak yoksulluk riski altındaki ailelere çocuk başına aylık 60 euro yardım yapılmaya devam edileceği belirtildi. Sosyal İşler Bakanı Johannes Rauch (Yeşiller) bir kez daha “Yoksullukla uzun vadede etkili bir şekilde mücadele etmek için temel çocuk refahı gibi yapısal önlemlere ihtiyaç var” diye vurguladı. Şu anda bir sonraki hükümetin kullanabilmesi için uygulamaya yönelik somut bir model geliştiriyor. Mevcut koalisyon ortağı ÖVP’den zaten ret cevabı gelmişti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 17.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.