Yüksek teknolojik özelliklere sahip, yeni Avusturya Pasaportu tanıtıldı

İçişleri Bakanlığı, Federal Ceza Polisi ve Devlet Basımevi işbirliğiyle geliştirilen yeni Avusturya pasaportu, 1 Aralık itibarıyla vatandaşlara sunulacak. 2009’dan bu yana yapılan en büyük modernizasyon olan bu güncelleme, sahteciliği önlemek ve güvenliği artırmak amacıyla gerçekleştirildi.

Yüksek teknolojik özelliklere sahip, yeni Avusturya Pasaportu tanıtıldı

Pasaportun datasection [veri sayfası] bölümü, polikarbonat malzemesiyle üretilerek dayanıklılığı ve sahteciliğe karşı koruması artırıldı. Ayrıca, pasaport resmi üç kez datasection’da [veri sayfası] ve bir kez de ilk kâğıt sayfasında olmak üzere toplam altı kez yer alacak.

Yenilikler arasında görme engellilere yönelik bir hizmet de bulunuyor. Pasaportun ön yüzündeki kapakta “Österreich” kelimesi, Braille alfabesiyle yazılmış şekilde yer alacak. Ancak iç kısımda bu türden kolaylaştırmaların bulunmaması eleştirilere neden oluyor.

Maliyet ve başvuru sürecinde herhangi bir değişiklik olmayacağını belirten İçişleri Bakanı, yeni pasaportun 1.000’den fazla noktadan başvurulabileceğini ve maliyetinin genellikle 75,90 Euro olduğunu söyledi. Ekspres hizmet isteyenler için ise daha hızlı teslimat seçenekleri bulunmaktadır, ancak bu durumda ek maliyetler söz konusu.

| İlgili haberler: 

| Avusturya vatandaşlığı alım sürecinde ne soruluyor?

İki ila üç iş günü içinde gelen bir Expresspass için 100 Euro, bir günlük Expresspass için 220 Euro. On iki yaşına kadar olan çocuklar için maliyet 30 Euro’dur, iki yaşın altındaki çocuklar için ücretsizdir.

Güvenlik odaklı tasarımında, pasaportun kapağında Bundesadler’ın [federal kartal] artık merkezde değil, sağ üst köşede yer aldığı göze çarpıyor. Kâğıt tasarımında, Federal Marş ve “Land der Berge” [Dağların Ülkesi] sloganından esinlenilmiş, stilize edilmiş sınır dağları sayfaları süslüyor.

Yeni pasaport, sadece güvenlik önlemleriyle değil, aynı zamanda estetik tasarımıyla da dikkat çekiyor. İçişleri Bakanı, “Sahtekârlar denesin, yeni pasaporta dişlerini geçiremeyecekler” dedi.| ©DerVirgül

| Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 24.11.2023
Düzenleme: 24.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.