Zorunlu aşı çalışanların iş anlaşmasını etkileyecek mi?

Avusturya’da öngörülen zorunlu aşı, iş hukukunda bir değişikliğe neden olacak mı? Çalışanlara 3-G kuralı devam edecek mi? Çalışma Bakanı Martin Kocher [ÖVP] konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Zorunlu aşı çalışanların iş anlaşmasını etkileyecek mi?

1 Şubat 2022’den itibaren uygulanacak olan ve yasa tasarısının bu hafta çıkması beklenen aşı zorunluğunun çalışanların iş anlaşmalarına olası bir etkisi kapsamında Çalışma Bakanı Martin Kocher [ÖVP] açıklamada bulundu. 

Çalışma Bakanı Martin Kocher’e [ÖVP] göre, planlanan aşı zorunluluğunun “muhtemelen iş kanunu kapsamında belirli sonuçları olmayacaktır”. Bakan, zorunlu aşılamanın yanı sıra işyerinde 3G yönetmeliğini de sürdürmek istiyor. 

Kocher pazartesi günü AB’deki mevkidaşlarıyla Brüksel’de yapacağı görüşmeden önce, idari cezalar uygulanacağını vurguladı. Hem işverenler hem de çalışanlar için geçerli olan bir “genel zorunlu aşı”dır dedi. 

Kocher, aşı zorunluluğuna rağmen işyerinde 3G yönetmeliğinin devamını istiyor. Buna göre, aşı zorunluluğu çalışanları iş yerlerinde etkilemeyecek ve işlerine son verme gibi bir durum söz konusu olmayacak. 

Bakan, çalışanlardan aşı zorunluluğuna uymayanların olması durumunda, aşı zorunluluğunun ön gördüğü cezai işleme maruz kalmaları kaçınılmazdır diyerek, ancak çalışmaya 3-G kuralı ile devam edebileceklerini belirtti. 

Çalışma Bakanı Martin Kocher [ÖVP], aşı zorunluluğu ile iş hukukunun ayrı ele alınmasını savundu. | © DerVirgül

Yayınlama: 06.12.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.