Facebook geçici erişim engeli uyguluyor! Sadece bir beğeni bunun önünü kesebilir…

Facebook geçici erişim engeli uyguluyor! Sadece bir beğeni bunun önünü kesebilir…

ABD’li teknoloji şirketi Meta, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin “zararlı ve zararlı olabilecek” içeriklerin yayılması konusunda, sahibi olduğu Facebook’ta “geçici kısıtlayıcı tedbirler” aldı.

Bu durum Der Virgül haber sitesi gibi, Facebook platformunda sadece link paylaşan web sayfalarının erişimini olumsuz etkilerken, “Topluluk Standartları’nı ihlal” gerekçesiyle sayfaların kapanma riski doğuyor.

Facebook, artık sadece İsrail-Filistin savaşını sembolize ettiğini düşündüğü görsel veya başlıklarda değil, Avusturya’nın bir oto yolunda yaşanan trafik kazası haberinde yaralı veya “kan” gösterilmediği halde denetlemeye alarak, sizden itiraz etmenizi istiyor ve uygun görürse habere erişim izni veriyor.

Kişisel şikayetler…

Öte yandan yayınlanan bir haberden rahatsız olan biri veya birilerinin de şikayetleri ve bu şikayetlerin kolektif bir biçimde yapılması da Facebook tarafından “geçici olarak” dikkate alınıyor ancak sonuç olarak şikayet edenlerin haksız olduğuna karar veriliyor.

Facebook tarafından belirli bir süre erişimi engellenen haber başlıklarını ve görsellerini gördüğünüzde, saçma bir uygulama olarak nitelendireceğiniz kısıtlama, siz okuyucularımızın haber alma özgürlüğünü de kısıtlamasa da geciktirmektedir.

Bu nedenle siz okuyucularımızdan, www.dervirgul.com haber sitesinde yayınlanan haberlere, Der Virgül veya Viyana Haber gibi Facebook platformlarımızdan erişiyorsanız, haberlere bir beğeni tıklamanızı ve mümkünse sayfanızda paylaşmanızı rica ediyoruz… | ©DerVirgül

İşte geçici erişim engeline takılan bazı haberlerimiz:

Yayınlama: 13.06.2024
Düzenleme: 13.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.