Büyük yangının ardından 3 milyon Euro’luk zarar!

Büyük yangının ardından 3 milyon Euro’luk zarar!

Cuma akşamı Avusturya Leithaprodersdorf’ta [Eisenstadt çevresi bölgesi] bir kağıt deposu tamamen yandı. Yangının çıkma nedenini araştıran uzmanlar, yangında dış etkenlerin olmadığı ve çeşitli yanıcı maddelerin bir arada olmasından kaynaklı çıkan bir yangın olarak kayıtlara geçtiği söylendi.

Ancak, sirket, hasarın üç milyon Euro’nun üzerinde olduğunu tahmin ediyor.

Yangın sadece geri dönüşüm şirketinin deposunu değil aynı zamanda üretim salonunu da etkiledi. İçerisinde taşıma bantları, ayıklama sistemleri ve forklift gibi çeşitli makineler yanarak kullanılamaz hale geldi.

Bir makinenin maliyeti 400.000 ile 500.000 Euro arasında değişiyor, bu nedenle makine sahibi Mario Landi, sigorta kapsamındaki hasarın üç milyon Euro’dan fazla olmasını bekliyor.

Bir yandan da üretim devam ediyor. “Mümkün olduğunca az kesinti yaşanması için üretimi Burgenland’daki bir ortak şirkete yaptırdıklarını söyleyen şirket sahibi, atık kağıt imha hizmetinin müşterilerimize verilen sözler ve anlaşmalar doğrultusunda devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Şirkette 27 çalışan olduğu söylenirken, ilk şokun ardından herkes yeniden inşa üzerinde çalışmaya motive olduğu söylendi.

Şirket sahibi Landi, “Tabii ki sıfırdan başlıyoruz ve üretimi tamamen yeniden inşa etmemiz gerekiyor. Ama yanımda harika bir ekip var” diye konuştu. | ©DerVirgül

Yayınlama: 06.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.