Fırtına ağaçları araçların üzerine devirdi

Fırtına ağaçları araçların üzerine devirdi

Avusturya’da hayatı olumsuz etkileyen hava koşulları, Burgenland eyaletinde de kendisini hissettirdi. Sürekli yağmura rağmen su taşması ve sel cuma öğleden sonraya kadar yaşanmazken, ancak şiddetli fırtına çok sayıda itfaiye operasyonuna neden oldu.

Purbach’ta [Eisenstadt-Çevre bölgesi] bir posta otobüsünün üzerine ağaç devrildi. Rechnitz’de [Oberwart bölgesi] Cuma sabahı rüzgar hızı 113 km/saat olarak ölçüldü ve Eisenstadt’ta bu oran 76 km/saat olarak ölçüldü. Bu fırtınalar Burgenland’da kurtarma operasyonlara neden oldu. Perşembe öğleden sonradan Cuma sabahına kadar eyalet güvenlik merkezi 18 operasyon kaydetti ve Cuma sabahı 36 operasyon gerçekleşti.

Burgenland’da cuma günü öğleden sonra yoğun yağışa rağmen su baskınları yaşanmadı. Burgenland nehirlerinin su seviyeleri normal aralıktaydı ve yakından izlendiği belirtildi.

Cumartesi günü ise çok daha büyük miktarlarda yağmur bekleniyor. Burgenland’ın merkezinde metrekareye 80 ila 120 litre, kuzeyde ise 100 ila 150 litre yağmur bekleniyor. | ©DerVirgül

Yayınlama: 13.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.