SPÖ Burgenland parti konferansında, Ludwig liderliğindeki SPÖ Viyana eleştirildi

SPÖ Burgenland parti konferansında, Ludwig liderliğindeki SPÖ Viyana eleştirildi

Avusturya Sosyal demokrat Parti [SPÖ] eyalet partisi genel başkanı Hans Peter Doskozil, cuma günü yapılan parti eyalet konferansında yüzde 99,63 oyla yeniden seçildi ve 19 Ocak’ta yapılacak eyalet seçimlerinin en büyük adayı oldu. SPÖ, Eisenstadt Kültür Merkezi’ndeki parti konferansında eyalet seçimleri havasına girdi.

Partinin eyalet konferansında Doskozil’e karşı bir aday yoktu. Seçimin ardından sonuçtan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Doskozil, 2022’de Oberwart’ta düzenlenen parti konferansından aldığı yüzde 99,63’lük sonuçla o dönemde aldığı 97,8’lik oranı aşmış oldu.

Cuma günü Eisenstadt’ta düzenlenen parti eyalet konferansına 277 delege katıldı. SPÖ, parti konferansının başında toplam 1.120 civarında ziyaretçinin bulunduğunu, bu nedenle etkinliğin başlamasının yaklaşık 20 dakika geciktiğini söyledi.

Doskozil, konuşmasının başında SPÖ Burgenland’a liderlik edebilmenin “duygusal ve heyecan verici bir an” olduğunu söyledi.

Temel hizmetler ve göç hakkında Doskozil

Doskozil ayrıca göç konusuna da değindi. Bu soruyu “sağ köşeye” sıkışmadan açıkça tartışabilmek gerekiyor. Temel sığınma bakımına gelince Burgenland için bir üst sınır açıkladı. Temel hizmetlere ilişkin üst sınır [Doskozil geçmişte defalarca en fazla 330 kişiden bahsetmişti] aynı zamanda yararlanıcıların hayırseverlik faaliyetleriyle de çalıştırılmalarını savunuyor. Doskozil, “Eğer durum böyle değilse, temel bakımı sağlamaya hazır değiliz” diye vurguladı.

Doskozil, Viyana’daki temel sosyal yardım kotasının aşırı doldurulmasını eleştirdi. Burada maddi bir tazminat olduğu için günün sonunda Burgenland halkı da bu fazlalığın bedelini ödüyor. Aynı zamanda Burgenland’daki hastalar da Viyana hastanelerinden geri çevrilmekten korkmak zorunda kalabilirler. Eğer işler bu şekilde devam ederse 2004’ten bu yana mevcut olan temel hizmet anlaşmasını feshedeceğiz ve ben de buna hazırım” dedi.

Doskozil, Kern’in şansölye olmasını istiyor

Doskozil, eski Şansölye Christian Kern’den de destek aldı. Konuşmasında diğer konuların yanı sıra son Ulusal Konsey seçimlerine de değindi. Sonuç, Özgürlük Partisi’nin toplumun merkezine ulaştığını gösterdi. SPÖ’nün buna cevabı daha fazla kutuplaşma olamaz. Burgenland yolu bölgesel bir yapıda mutlak çoğunlukların sağlanabileceğini gösteren bir başarıya giden yoldur. Burgenland valisi Kern’e güzel sözler söyledi: “Sen, Christian, Federal Şansölyemiz olsaydın çok iyi olurdu.”

| Eski Avusturya Şansölyesi Christian Kern

Kern: “SPÖ mutlak çoğunluğu genişletecek”

Aynı zamanda Kern’e göre Viyana’nın en yaşanabilir şehir olması tesadüf değil. Dolayısıyla ya/veya değil, her ikisi/ve olmalı diyen Kern, “Eğer bunu başaramazsak, bir daha asla iktidara gelemeyiz” diye vurguladı. SPÖ’nün Burgenland’da yeniden ‘mutlak’ elde edip edemeyeceğine gelince, eski Şansölye şunları söyledi: “Mutlak çoğunluğunu genişleteceğine inanıyorum.”

Kern, birkaç gün önce SPÖ federal parti başkanlığına adaylığını açıklayan PR danışmanı Rudi Fußi’ye şu yorumu yaptı: “Rudi Fußi’yi tanıyorum. Ben kesinlikle onun planlarının arkasında değilim.” Dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 12.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.