Tutuklansaydı Babası Oğlumu Öldüremeyecekti!

Avusturya’nın St. Pölten kentinde yedi yıl önce, yedi yaşındaki Berk, okulda babası tarafından öldürülmüştü. Anne, ayrıldığı eski eşinin ölüm tehditleri üzerine polise suç duyurularında bulunmuş ama Berk’in öldürülmesinin önüne geçilemedi. Şimdi, Avusturya Devleti, Berk’i koruyamadığı gerekçesiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne verildi.

Tutuklansaydı Babası Oğlumu Öldüremeyecekti!

25 Mayıs 2012 tarihinde, 37 yaşındaki Engin K., St. Pölten-Wagram’daki ilkokulun soyunma odasında, yedi yaşındaki kendi çocuğu Berk’i tabanca ile öldürmüştü.

 

Engin K., Eşinin ayrılma isteğine karşılık, çocukları öldüreceği tehdidini sürekli dile getiriyordu.

 

Ayrıldıktan sonra bu tehditler devam edince, iki çocuk annesi polise iki defa suç duyurusunda bulundu.

 

Yetkili makamlar baba Engin K.’ya, çocuklarının ve eski eşinin kaldıkları eve yaklaşmasını yasakladı.

(Not: O tarihlerde Avusturya yasalarında, çocukların gittiği okula yaklaşmama cezası yoktu. Bu yasa daha sonra çıkartıldı.)

 

Engin K., çocuklarının okulda olduğu bir saatte, St. Pölten-Wagram’daki ilkokula giderek, iki çocuğunu okulun dolap  bölümüne indirdi.

 

Orada yedi yaşındaki oğlu Berk’i, tabanca ile kafasından vurdu. O esnada, Berk’in kız kardeşi kaçmayı başararak, üst katta okulda bulunanlara haber verdi.

 

Silah sesi ile okulda yaşanan panik havasından yararlanan Engin K. Kaçmayı başardı.

 

Her zaman çok neşeli olan çocuk,  St.Pölten hastanesinde ameliyata alındı, ancak kurşunun soğukluğu, küçük bedenin sıcaklığını yenmişti: Berk hayatını kaybetti.

 

Babası arabayla kaçtı, sonunda çakılı bir yolda bulundu: Kendini öldürmüştü.

 

Berk Yaşayabilirdi!

 

Neredeyse yedi yıl geçti, Berk’in annesi, oğlum yaşayabilirdi: Şayet Engin K.’nın ölüm tehditleri polis tarafından dikkate alınsaydı.

 

Anne; Çocuklarımı ölümle tehdit ettiğinde tutuklansaydı, Berk’i öldüremezdi diyerek, Avusturya devletini mahkemeye verdi.

 

Her ne kadar bu olaydan sonra, ev yasağının yanı sıra kamusal alanlarda yasaklar yasa kapsamına alınsa da, anne davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine götürdü.

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararının bağlayıcı olacağını söyleyen, annenin Avukatı, karardan sonra Avusturya’da konu dahlinde yeni bir sürecin başlayacağını ileri sürdü.(virgül.at)

 

 

Yayınlama: 13.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.