Türbülansa giren uçakta bir yolcu öldü, yedi kişi ağır yaralandı

Türbülansa giren uçakta bir yolcu öldü, yedi kişi ağır yaralandı

Londra’dan Singapur’a gittiği sırada büyük bir türbülansa giren yolcu uçağındaki bir İngiliz yolcu öldü, yedisi ağır olmak üzere birçok yolcu yaralandı.

Singapur Havayolları uçağın Myanmar üzerinde “ani aşırı türbülans” yaşadığını açıkladı.

Yolcular, uçağın birden irtifa kaybettiğini ve emniyet kemeri takmayanların kabinin tavanına çarptıklarını anlattı.

Boeing 777 tipi uçak, çoğu Avustralya, İngiltere, Yeni Zelanda ve Singapur vatandaşı 211 yolcu ve 18 mürettebat taşıyordu.

Heathrow Havaalanı’ndan kalkan uçak türbülansın ardından Bangkok’a yönlendirildi ve buraya indi.

Tayland makamları, uçaktaki 73 yaşındaki İngiliz vatandaşının bilinen bir kalp sorunu olduğunu ve muhtemelen kalp krizinden öldüğünü açıkladı. Adı açıklanmayan yolcunun eşiyle seyahat ettiği bildirildi.

Ağır yaralananların çoğunun başlarından darbe aldığı, 23 yolcu ve bir mürettebatta da daha hafif yaralanmalar olduğu bildirildi.

Taylandlı bir yetkili “Olay yemek servisi sırasında, uçak Singapur’a inmeden 2-3 saat önce yaşandı. Muhtemelen kahvaltı servisi sırasındaydı. Çoğu yolcunun emniyet kemeri bağlıydı” dedi.

Reuters’a konuşan görgü tanığı Dzafran Azmir “Uçak birden yukarı doğru tırmanmaya başladı ve titreme oldu, kendimi olacaklara hazırladım. Birden uçak hızla irtifa kaybetti ve otururken emniyet kemerini takmayan herkesin kafası tavana çarptı.

“Bazılarının kafası bagaj kapaklarına vurdu ve kapakları yamulttu. Maskelerin ve ışıkların olduğu yere kafasını vuranlar oldu.”

Myanmar’ın güney kesimlerinde hava fırtınalı görünüyordu ve uçağın irtifa kaybettiği bölgede sık sık yıldırım düşmeleri kaydedildi.| BBC

Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.