Anaokulu ve Anasınıfı Eğitiminin Önemi

Toplumun temelini oluşturan en temel unsur ve temel taşı ailedir.

Çocuk anne karnındayken eğitim başlar. Çocuk anne karnındayken dış etkenlerden olumlu ya da olumsuz etkilenir.

Çocuk anne karnındayken müzik, kitap okuma, aile bireyleri ile sağlıklı iletişim ve aile içindeki huzurlu atmosfer çocuğu anne karnında bile olumlu etkiler.

Çocuk doğduktan sonra bile bu olumlu atmosfer devam ettiği müddetçe çocuk sağlıklı bir birey olma adımını daha doğduktan itibaren yaşamaya başlar. Çocuğu en iyi yetiştirmenin en temeli de ailenin çocuk eğitimi konusunda iyi bir yola kat etmesine bağlıdır. Sıfır altı yaş çocuk eğitimi bütün yaşantıyı etkileyecek bir durumu da beraberinde getirir. Belli bir aşamaya kadar ailenin eğitim konusunda çocuğu yetiştirmesi olumludur.

Ancak dört yaşından itibaren anaokuluna ve ardından anasınıfına giden çocuklar olumlu gelişmeler yaşıyor ve sosyal hayata daha çok adapte oluyorlar. Doğayla iç içe olan, sportif etkinlikler yapan, yabancı dil ağırlıklı, sevgiyi ön planda, çocuğun özgüvenini geliştiren , sağlıklı beslenmeyi hedef alan anaokullarına giden çocuklar ileriki yaşantılarında zorluklarla az karşılaşacaklar temel eğitim alan ilkokullarda daha başarılı olacaklardır.

Anaokullarında ve anasınıflarında eğitim alan çocuklara evde ailede huzurlu bir ortamda destek verdiği zaman sağlam bir temeli olan sıfır altı yaş grubu çocukların gelecek yaşantılarında çok iyi izler bırakacak ve bu çocuklar geleceğe güvenle bakacaklardır. Anaokulu ve anasınıfına gitmeyen çocuklar ile ana sınıfına giden çocuklar arasında o kadar büyük farklar olduğunu ilkokul birinci sınıfa giden öğrencileri gören aileler en yakından gören ailelerdir. Gitmeyen bu çocuklar temel eğitimi en zor atlatan ve eğitimde geri kalan çocukların en başında yer alırlar.

Anaokulu ve anasınıflarında en başta çocuklarımıza kurallara uymayı, temizlik alışkanlığı, el parmak kaslarının gelişimini sağlamayı, tek başına bir birey olarak nasıl hareket etmesi gerektiği, topluluk halinde nasıl davranması gerektiği, temel değerlerimiz olan sevgi, saygı, hoşgörü, okul kurallarına ve evde nasıl hareket etmesi gerektiği gibi bir sürü davranışı kazanmış olması ileriki yaşantısında büyük avantajlar sağlayacaktır.

Bu yüzden çocuklarımızı ücretsiz olarak devlet tarafından yaptırılan ve eğitim imkânı sağlanan anaokulu ve anasınıflarına göndermek ailelerin en başta gelen görevlerinden birisidir.

Çocuğumuzu en iyi yetiştirmek için sosyal, sportif, sanatsal alanda doğayla iç içe bir eğitim anlayışı içinde çocuklarımızı yetiştirmek; geleceği güvenle bakan sağlıklı ve mutlu bir birey olarak çocuklarımız yetiştirmiş oluruz.

Bu da çocuklarımızı güvenli bir ortamda eğitim anlayışıyla çocuğun her istediğini değil sınırlılarını bilerek eğitim anlayışını en iyi şekilde geliştirmekle olur.

Aile olarak sağlıklı ve mutlu çocuklar yetiştirdiğimiz onların güvenini sağladığımız sürece bu mutluluğu önce kendi ailemize ve toplumumuza mutluluğu şiddet ve öfkeden uzak bir toplum olmamızın yolunu açmış olur.

Mutlu eğitim Mutlu aile…

Yayınlama: 15.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.