‘Garip Sevgilim’ [Strange Darling] korku filmi vizyona girmeden beğeni topluyor

‘Garip Sevgilim’ [Strange Darling] korku filmi vizyona girmeden beğeni topluyor

Korku, doğaüstü kurgu, gerilim, polisiye, bilimkurgu ve fantezi türlerinde eserler üreten Amerikalı yazar, senarist ve yapımcı. Kitapları toplam 350 milyon kopyadan fazla satan ve çoğunun film, televizyon dizisi, mini dizi ve çizgi roman uyarlamaları yapılan yazar Stephen Edwin King’in, yeni korku filmi Strange Darling hakkındaki coşkulu yorumu takipçilerini heyecanlandırdı.

| Filmin fragmanı:

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Amerikalı yazar, 7 milyonu aşkın takipçisine sık sık film, dizi ve kitap önerilerinde bulunuyor.

Henüz gösterime girmeyen yeni korku filmini izleyen 76 yaşındaki King, J.T. Mollner’ın senaryosunu kaleme alıp yönettiği yapıma sosyal medya hesabından methiyeler düzdü.

Strange Darling, tek gecelik bir ilişkinin, bir seri katilin acımasız cinayet çılgınlığına dönüştüğü kedi fare oyununu merkeze alıyor ve kısa sürede hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıkıyor.

2023 yapımı filmin başrollerinde Willa Fitzgerald, Kyle Gallner, Barbara Hershey ve Ed Begley Jr. yer alıyor.

“Fazla söze gerek yok”

King, eski adı Twitter olan X’te paylaştığı kısa değerlendirmede, Strange Darling’i “gerçekten müthiş” diye nitelendirdi. Ünlü yazar, fragmanının “zekice bir başyapıt” olduğunu da ekledi.

Korku filminin ön gösterimini izlediğini belirten King, ilk tweet’inde şöyle yazdı:

Strange Darling gerçekten müthiş. Fragmanı buraya eklemeye çalışacağım çünkü o da zekice bir başyapıt. Fazla söze gerek yok; filmi izlediğinizde fragmanın ne demek istediğini anlayacaksınız.

Korku ustası, ikinci tweet’indeyse şu ifadeleri kullandı:

Strange Darling hakkında daha fazla şey söylemek isterdim ama spoiler veremeyecek kadar akıl dolu filmlerden biri, bu yüzden hiçbir şey söylememek en iyisi.

Strange Darling’den etkilenen tek kişi King değil. Sinema yazarları da filmi çok beğendiklerini gizlemiyor.

Film, aldığı olumlu yorumlar sayesinde eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes’da erişilmesi güç bir başarıya imza attı ve 100 üzerinden 100 tam puan almayı başardı.

Strange Darling, ABD’de 23 Ağustos’ta gösterime girecek. Filmin Türkiye’deki vizyon tarihiyse şimdilik belirsizliğini koruyor.

Yayınlama: 06.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.