Kırmızı Oda

Yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun hikayelerinden uyarlanan Kırmızı Oda dizisinde insan hayatının en derin sırları anlatılıyor. Hayatın içinde bugüne kadar konuşulmamış, konuşulamamış size dair ne varsa ortaya çıkacak.

Kırmızı Oda

Nazife Haskılıç 

” Nerden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? 

Şems-i Tebrizi 

İnsan doğar, yaşar ve ölür. 

Bu döngü böyle sürer gider. 

Ama bu döngüler aralığında hiç kimse kimsenin yaşadığı çektiği zorlukları, hayatta belki en yakınına dahi anlatamadığı sırlarını, duygu değişimlerini bilemez. 

Tanıtımının yapıldığı günden beri dört gözle beklediğim program “Kırmızi Oda” geçen Cuma ilk bölümüyle  Tv 8 ekranlarında izleyiciyle buluştu. 

Programın içeriğini önceden kitaplarını su gibi içerek okuduğum Psikiyatris Gülseren Budayıcıoğlu’ nun kitapları oluşturuyor. 

” Hayata Dön, Kral Kaybederse, Madalyonun içi, Günahın 3 Rengi, Camdaki Kız kitaplarını yazan Gülseren Budayıcıoğlu, kitaplarında kliniğine gelen ve çocukluğunda yaşadığı travmalardan dolayı toplum içinde çok farklı hayat süren ama özünde farklı olan hastalarının isimlerini değiştirerek, yaşamın içindeki her insanın yaşayabileceği birçok ruh halini çok güzel bir şekilde anlatmıştır. 

Kırmızı Oda programında da bu kitapların içeriğini dizivarî bir programa taşıyıp insanların kimseye anlatamadıkları sıkıntılarını, travmalarını, sırlarını çok güzel bir anlatımla usta oyuncu Binnur Kaya ve akabinde yine deneyimli oyuncular eşliğinde Tv’ye taşıyor. 

Program izlendiği ilk bölümden itibaren çok beğeni aldı. 

Toplum vurdulu kırdılı ya da saçma sapan birçok diziden o kadar bıktı ki böyle gerçek hayata dayalı, kaliteli yapımlara hasret kaldı. 

Bu programı siz okuyucularımıza da şiddetle tavsiye ediyorum inanın pişman olmayacaksınız. 

Eminim her insan bu programda kendi hayatından küçükte olsa bir şeyler bulacaktır. 

Programı izlemekle kalmayın, söylediğim ilham kaynağı kitapları da okuyun derim. 

İlginç ve hayatın içinden (…) |virgül  

Yayınlama: 06.09.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.