Avusturya’da 71 Mültecinin Öldüğü Olayın Davası Bitti

2015 yılında, bir kamyona doldurulan 71 mülteci havasızlık nedeniyle ölmüştü. Avusturya A4 otobanında bulunan kamyon ve 71 kişinin ölümü davası sonuçlandı.

Avusturya’da 71 Mültecinin Öldüğü Olayın Davası Bitti

Tarihler 28.08.2015’i gösterdiğinde, Avusturya’nın doğusundaki Parndorf kasabası yakınlarında A4 otobanı kenarında bulunan kamyonda 71 kişi ölü olarak bulundu.

Aralarında Suriyelilerin de bulunduğu mültecilerin havasızlıktan boğularak öldüğü tespit edilmişti.

Avusturya’nın Burgenland Eyaleti Emniyet Müdürü Hans Peter Doskozil, ölü bulunan 71 kişiden 8’inin kadın ve 4’ünün çocuk olduğunu duyurmuş, çocuklar arasında 1-2 yaşlarında bir kız bebeğin ve 8-10 yaşlarında üç erkek çocuğun olduğu ifade edilmişti.

71 kişinin ölümünden sorumlu çete üyelerinin Macaristan’da yargılanması sona erdi.

Dört ana sanık – 31 yaşındaki Samsoor Lahoo, çetenin başı ve üç Bulgar Metodi Georgiev Vencislav Todorov ve İvaylo Stoyanov (32, 39 ve 27 ), bunlardan biri kamyonu süren kişi.

Macaristan mahkemesi, toplamda 100 yıl habis cezası verdi.  

Sanıkların her birine ayrı ayrı 25 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verdi.

Avusturya Cezaları Az Buldu

2015 yılında yaşanan katliamı kamuoyuna duyuran Burgenland Eyaleti Eski Emniyet Müdürü, yeni meclis üyesi Hans Peter Doskozil (SPÖ), mahkeme kararına ‘’ben daha yüksek bir ceza bekliyordum’’ dedi.

Doskozil, Macaristan’ın hukuk sisteminin tabi ki farklı olduğunu söyleyerek, hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Verilen cezaların caydırıcılığını değerlendiren Doskozil, cezanın verildiği suça neden olan eylemin çok para kazandırdığı için, aynı sucun işlenmesi kaçınılmazdır. İnsan kaçakçılığının büyük rantlar sağladığını ve sonuçlarında insanların öldüğünü belirterek, verilecek cezalarında bu yönde bir caydırıcılık faktörünün olması gerektiğini savundu. (virgül.at)

Yayınlama: 14.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.