Aşağı Avusturya’da orman yangını riski arttı | Mangal yapmak ve sigara içmek yasak!

Aşağı Avusturya’da orman yangını riski arttı | Mangal yapmak ve sigara içmek yasak!

Aşağı Avusturya’nın [Niederösterreich] 16 ilçesinde ve iki şehrinde, yangın riskini en aza indirmek amacıyla orman alanları ve riskli alanlarında sigara içmeyi ve mangal yapmayı yasaklayan orman yangını düzenlemeleri çıkarıldı.

İlgili orman alanlarında veya tehlike alanlarında mangal yapmak dahil her türlü ateş yakılması ve sigara içilmesi yasaktır. Eyalet Başkan Yardımcısı Stephan Pernkopf (ÖVP) Cuma günü yaptığı açıklamada, “Ne yazık ki son aylarda ve yıllarda sıklıkla deneyimlediğimiz gibi, küçük bir kıvılcım bile hızla büyük orman yangınlarına yol açabilir” dedi.

Etkilenen bölgelerde kibrit ve sigara gibi yanan veya için için yanan nesnelerin atılması da yasaktır. Cam şişe ve kırıkları için de aynı yasak geçerlidir. Piroteknik nesnelerin kullanımına da izin verilmiyor.

Buna uymamak, 7.270 Eura’ya kadar para cezası veya dört hafta hapisle sonuçlanabilir. İhlalin orman yangınına yol açması şart değildir; ormanlarda ve tehlikeli bölgelerde sigara içmek veya ateş yakmak yeterli sayılacaktır.

Aşağı Avusturya’nın 16 ilçesinde orman yangını düzenlemeleri yürürlüğe girdi

Şu anda aşağıdaki bölgelerde orman yangını yönetmeliği geçerlidir: Amstetten, Baden, Bruck a. D. Leitha, Gänserndorf, Hollabrunn, Horn, Korneuburg, Lilienfeld, Melk, Mödling, Mistelbach, Neunkirchen, St. Pölten, Scheibbs, Tulln ve Wiener Neustadt. Waidhofen’in hakimleri a. D. Ybbs ve Wiener Neustadt da ilgili yönetmelikleri yayınladı.| ©DerVirgül

 

Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.