Aşağı Avusturya’da üçüncü mahkûm firar etti

Çarşamba günü Aşağı Avusturya’da bir başka hapishaneden firar vakası daha yaşandı. Bir hafta içerisinde üç cezaevi firarının yaşanması ve birinin 16 yaşında olması, üstelik video yayınlayarak polisle dalga geçmesi, gözleri Adalet Bakanlığına çevirdi.

Aşağı Avusturya’da üçüncü mahkûm firar etti

Schwarzau [Neunkirchen bölgesi] cezaevindeki mahkûm hakkında, Adalet Bakanlığı, sağlık ziyaretleri sırasında meydana gelen diğer iki vakanın aksine, kadının gözetimsiz dışarıda kalam sırasında kaçtığını vurguladı. Kadının dışarıda yatışına ilk derece cezaevi yetkilisi tarafından denetimsiz olarak izin verilmişti, çünkü “mahkumun her zaman düzgün bir şekilde geri döndüğü sosyal teması sürdürmek için [örneğin çocuklarla] tekrarlanan geziler vardı”. Mahkûmun “cezaevinde çok iyi davranışlar sergilediği ve kötü haberlerle yoldan çıktığı” vurgulanmıştır. Mülkiyet suçlarından dolayı 2025 baharında sona erecek olan bir hapis cezasını çekiyordu.

35 yaşındaki mahkûm Stein cezaevinden kaçtı

Salı akşamı Stein cezaevinde kalan 35 yaşındaki bir mahkûm hastane ziyareti sırasında firar etti. Rus vatandaşının Krems bölgesinde arama çalışmaları başarısızlıkla sonuçlandı. Polise göre mahkûm Stein’da ağır hırsızlık gibi suçlardan dolayı hapis cezasını çekmekteydi.

16 yaşındaki genç Wr. Neustadt’ta hastane ziyareti sırasında kaçtı

Gerasdorf’taki [Neunkirchen bölgesi] çocuk ıslahevinden Pazartesi günü Wiener Neustadt’ta bir hastane ziyareti sırasında kaçan mahkumun yeni Instagram videoları Salı günü ortaya çıktı. Materyal polis tarafından inceleniyor. Hafta başında 16 yaşındaki Afgan’ı arama çalışmaları da başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

Adalet Bakanlığı’nın son firarlara tepkileri

Adalet Bakanlığı’na göre, son olaylara şimdiden önlemlerle karşılık verildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Tüm cezaevlerine bir sonraki duyuruya kadar sadece özel güvenlik önlemleri altında tıbbi refakat gerçekleştirmeleri talimatı verilmiştir” denildi. Çarşamba günü özel bir operasyon kapsamında ülke çapındaki 21 cezaevinde çok sayıda nezarethane arandı. Bakanlığa göre, dikkatler firar hazırlığı için kullanılabilecek eşyalara da odaklandı. “Bu tür operasyonlar Avusturya genelinde düzensiz aralıklarla gerçekleştirilmekte ve cezaevlerinde güvenliğin güçlendirilmesi ve sürdürülmesine hizmet etmektedir” dendi. | ©DerVirgül

Doğu Ekspresi Belgeseli [Beyaza Yolculuk]

Yayınlama: 15.11.2023
Düzenleme: 15.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.