Avusturya’da 40.000 yıllık mamut kemikleri keşfedildi

Avusturya’da 40.000 yıllık mamut kemikleri keşfedildi

Gobelsburg’da (Krems bölgesi) 40.000 yıllık mamut kemikleri bulundu. Bilim insanları, sansasyonel bir arkeolojik bulgudan söz ediyor. Bu keşif, özenli bir şarap üreticisi sayesinde gerçekleşti.

Şarap üreticisi Andreas Pernerstorfer, bir şarap mahzeninde büyük kemiklerle karşılaştığında aslında sadece yenileme çalışması yapmak istiyordu. Federal Anıtlar Ofisi’ne bilgi verdi, o da Avusturya Arkeoloji Enstitüsü’nü (ÖAI) aradı.

Geçen haftadan bu yana Gobelsburg’da kazılar sürüyor. Birkaç kat mamut kemiği keşfedildi. Taş eserler 30.000 ila 40.000 yıl öncesine işaret ediyor. Kömür buluntuları daha kesin bir kronolojiye olanak sağlıyor. ÖAI, “en az üç farklı hayvanın parçalarından geldiği söylenen güçlü bir kemik tabakasından” söz ediyor.

ÖAI’ye göre benzer buluntular en son yaklaşık 100 yıl önce Avusturya’da yapılmıştı. Ancak bu buluntuların çoğu kaybolmuştur. Gobelsburg’daki buluntu bu nedenle “araştırma için eşsiz bir fırsattır” ve ÖAI’yi en iyi uluslararası araştırmaların merkezine yerleştirmektedir. Kazılar Federal Anıtlar Dairesi ve Aşağı Avusturya eyaleti tarafından finanse ediliyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.