Avusturya’da korkunç kaza | Dört işçi öldü

Avusturya’da korkunç kaza | Dört işçi öldü

Aşağı Avusturya Neunkirchen bölgesinde yaşanan trafik kazasında dört kişi hayatını kaybetti.

İsveç plakalı bir kamyonet ve altı yolcusu [tümü yabancı kökenli inşaat işçileri] fren yapmadan kavşağa girmesi sonucu, kavşağın ortasındaki yeşillik ve yüksek adaya girdi ve yaklaşık 100 metre uçtu.

www.dervirgul.com

Perşembe akşamı Neunkirchen bölgesindeki kurtarma görevlileri kazada dört kişinin hayatını kaybettiğini ve iki kişinin de ağır yaralandığını bildirdi.

Altı inşaat işçisi

Altı yolcusu olan araç [erkekler yaşları 27 ile 34 arasında olan İsveç ve Letonyalı inşaat işçileriydi] saat 21.30 sıralarında, Neunkirchen ile Wiener Neustadt arasındaki ormanlık alan ve son derece düz çift şeritli B17 karayolundaki kavşağa, yolun hız yapmaya elverişli olmasına aldanan ve bölgenin yabancısı olan şoför, kavşağa son derece hızlı girmiş ve kavşağın ortasındaki toprak adanın yüksek olması nedeniyle, yüz metre uçarak yere çakılmıştır.

Havaalanı pistini andıran Neunkirchen ile Wiener Neustadt arasındaki gidişli dönüşlü iki şeritli yol, ölümcül kazaları ile bilinmekte. Bu nedenle kavşak ve radarlar konuşlandırılmıştır.

Neunkirchen ile Wiener Neustadt arasındaki St. Egyden am Steinfeld bölgesindeki B17 otoyolunda meydana gelen kaza yerine çok sayıda polis, kurtarma ve itfaiye ekibi intikal ettiğini bildiren yetkililer, ancak kurtarma ekipleri kaza mahalline vardıklarında dehşet verici bir manzarayla karşılaştıkları belirtildi.

Araçta bulunan 6 kişiden 5’i, araç takla atarken savrulduğu söylenirken, bir diğerinin ise araçta sıkıştığı belirtildi. Tüm çabalara rağmen kazada dört kişi hayatını kaybetti, ikisi hayati tehlike oluşturacak şekilde hastaneye kaldırıldı; 29 yaşındaki bir kişi Wiener Neustadt Devlet Hastanesi’ne, 34 yaşındaki bir kişi de helikopterle Graz Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 31.05.2024
Düzenleme: 31.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.