Avusturya’da sel tehlikesi nedeniyle bazı bölgelerde tahliyeler başladı

Avusturya’da sel tehlikesi nedeniyle bazı bölgelerde tahliyeler başladı

Aşağı Avusturya’da [Niederösterreich] cumartesi günü çok sayıda kasaba ve köy afet bölgesi ilan edildi. Bölge itfaiyeleri, sürekli yağmur ve fırtına nedeniyle çok sayıda çağrı aldığını belirtiyor. Tedbir amaçlı tahliyelerin başladığı gelen haberler arasında.

Aşağı Avusturya’daki 24 kasaba Afet Bölgesi ilan edildi.

Afet bölgesi ilan edilen yerler:

Zwettl bölgesinde, Pölla’daki Wegscheid am Kamp belediyeliği ve St. Bernhard-Frauenhofen’in Horn bölgesinde, Altenburg’daki Steinegg ve Altenburg/Rauschermühle belediyeliği, Rosenburg-Mold’daki Rosenburg ve Stallegg belediyeliği ve Gars am Kamp’taki Gars am Kamp ve Kamegg, Thunau am Kamp, Zitternberg ve Buchberg belediyeliği.

Krems bölgesinde Gedersdorf, Grafenegg, Hadersdorf-Kammern, Krumau, Langenlois’deki Gobelsburg, Haindorf, Langenlois ve Zöbing belediyeliği, Rastenfeld’deki Mottingeramt belediyeliği ve Plank am Kamp, Schönberg ve Stiefern belediyeliği Schönberg etkilendi. Tulln bölgesinde Grafenwörth afet bölgesi ilan edildi.

 

Evlerin ilk tahliyesi

Pernkopf, “Belediyeler ve bölge yetkilileri olası ihtiyati tahliyelere hazırlanıyor ve özellikle etkilenen nüfusu bilgilendiriyor” dedi. Bazı bölgelerde ilk tahliyeler Cuma akşamı gerçekleşti.

Eyalet yönetimi öğleden sonra yaptığı açıklamada, mevcut tahminlere göre Ottenstein rezervuarının Pazar günü taşabileceğini ve yan nehirlerden gelen artan arzla birlikte Kamp’ın aşağı kesimlerinde 100 önce yaşanan selden daha büyük olacağını duyurdu.|© DerVirgül

Yayınlama: 14.09.2024
Düzenleme: 14.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.