Çok sayıda Türkiye kökenli ailenin yaşadığı Ternitz’de neler oluyor?

Çok sayıda Türkiye kökenli ailenin yaşadığı Ternitz’de neler oluyor?

Avusturya’nın Neunkirchen bölgesindeki [NÖ] bir zamanların dev fabrikalara ev sahipliği yapan Ternitz kasabasında, bu sabah kasaba sakinlerinin çok alışık olmadığı olağanüstü bir durum yaşanmakta.

Yüzlerce Türkiye kökenlinin yaşadığı Ternitz’den ulaştığımız görgü tanıkları, Türkiye kökenlilerin “beyaz kilise” olarak adlandırdıkları tren istasyonu yakınlarında trafiğin kapatıldığı ve araçların girmesine izin verilmediğini söylüyorlar.

Polisin sabah saatlerin binalardaki dairelerin tek tek kapılarını çalarak, “bir saat içinde güvenlik nedeniyle, binayı tahliye etmeniz gerekiyor” dediği bilgisini ve kasaba sakini, ayrıca kendilerine dört yıl önce tras katta oturan aileyi ve özellikle ailenin bir oğlunu sordukları bilgisini verdi.

Bir kişi tutuklandı

Anayasayı Koruma Dairesi’nden istihbarat görevlileri, bomba imha ekipleri ve özel hareket timi COBRA polislerinin de Ternitz’de konuşlandı görülürken, Avusturya Haber Ajansı APA sabah saatlerinde bir kişinin tutuklandığını yazdı.

Durum çok önemli ve ciddi

İstihbarat ve bomba imha ekiplerinin bölgeye gelmesi, bölge halkının çeşitli teoriler üretmesine neden olurken, yetkililer şu anda Ternitz’deki büyük alarmın neyle ilgili olduğu konusunda ağzını kesinlikle kapalı tutuyor.

Terör faaliyeti şüphesi

Her ne kadar polis vatandaştan, polisin talimatlarına uyunuz uyarısında bulunmuş olsa da evlerini terk eden aileler bir süre sonra endişelenmeye başladığı ve bir açıklama beklediklerini emniyet birimlerine bildirdiler. Buna rağmen polis bir bilgi vermezken, basına sızan bilgilere göre, operasyon istihbarat birimlerinin elde ettiği bilgiler doğrultusunda bir terör eylemi yapacağından şüphe edilen kişinin evinde ve çevresinde özellikle patlayıcı madde arandığı ileri sürülmekte.

Yetkililerin mutlak bilgi yasağının nedeni olarak, diğer şüpheliler ve olası suç ortakları önceden uyarılması olarak gösteriyor.

Evlerinden tahliye edilen aileler, sabah sekiz buçuktan beri evlerine dönebilmek için bekliyorlar. Belediyenin kendilerine çok iyi imkanlar sunduğunu belirten aileler, operasyonun bitmesini bekliyorlar.

Saat 18:00’da basın açıklaması yapılacağı belirtildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.08.2024
Düzenleme: 07.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.