Samet A. Çocuklarını Öldürdüğünü Hatırlamadığını Söyledi

Avusturya’da eşi ve iki çocuğunu öldüren Samet A., cinayetlerin işlendiği eve getirildi. Çocuklarımı öldürmüş olamam diyen zanlının avukatı, Samet A.’nın akıl hastası olduğunu ileri sürdü.

Samet A. Çocuklarını Öldürdüğünü Hatırlamadığını Söyledi

Avusturya 27.10.2019 Pazar günü, korkunç cinayet haberine uyandı. Aşağı Avusturya Eyaleti  Kottingbrunn kasabasında (Baden Bölgesi)  Korkunç aile trajedisi yaşanmış: Sabah saatlerinde, 31 yaşındaki Samet A., ailesinin tüm fertlerini öldürmüştü. 

Eşi Tugba A. (29) ve çiftin iki yaşındaki kızı Tuana A. hayatını kaybetti, ikinci çocuk – 11 aylık çocuk – helikopterle yaralı olarak Viyana’ya hastaneye kaldırıldı. Maalesef bir gün sonra babası tarafından boğulan çocukta hayatını kaybetmişti.  

Samet A. cinayetten sonra, telefonla polisi arayarak ailesini öldürdüğünü bildirip teslim olmuş ve cezaevine konmuştu.  

Olay Yerinde Tatbikat  

Büyük güvenlik önlemleri altında, Samet A. Perşembe günü 11: 00’den kısa bir süre önce cinayetleri işlediği, Kottingbrunn (Baden) ‘deki eski evine götürüldü: iki saatlik olay yeri incelemede, Samet A. son derece sakin ve soğukkanlı olduğu görüldü. 

Hatırlamak İstemiyor 

Olay yeri henüz temizlenmedi, bu nedenle kan dramının izleri hala açıkça görülebiliyordu.  

Samet A. olay yerinde şöyle dedi: “Bana doğru geldi, etrafta duran mutfak bıçağını aldım ve bıçakladım.”   

31 yaşındaki iki çocuğunu da öldürdüğünü hatırlamak istemiyor. ” Hafızamda hiçbir şey yok. Bunu asla yapmam, çocuklarıma hiçbir şey yapamam.” Dedi. 

Katil Oldukça Rahat 

Ayrıca zanlı, tehdit edici sesler duyduğunu belirtti.  

Samet A.’nın Avukatı Wolfgang Blaschitz için savunma kolay değil: “karısını uykusunda öldürdüğüne dair ikinci kanıt var. Çünkü bilgileri nesnel iz görüntüsüyle uyuşmuyor. Temelde itiraf ediyor – öldürme söz konusu olduğunda, ancak hiçbir şeyi hatırlayamadığı görülüyor. Müvekkilimin sorumlu olmadığı konusunda ikna oldum,’’ ifadeleri ile, Samet A.’nın ruh sağlığının yerinde olmadığını ima etti. 

Öte yandan, bilir kişi sağlık raporu halen beklenilmekte.  

Avukat Wolfgang Blaschitz’e göre, 31 yaşındaki zanlı muhtemelen akıl hastasıydı, cinayetten kısa bir süre önce beyaz bir Audi satın almış ve bir yüzme havuzu inşa etmek istemişti. 

Evliliğin aile trajedisinden aylar önce paramparça olduğu. Anlaşmazlıkların tekrar tekrar ortaya çıktığı ve yaşasaydı kadının onu terk edeceği ileri sürülüyor./virgül 

Yayınlama: 09.01.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.