Ternitz’de sekiz saat süren polis operasyonun nedeni açıklandı

Ternitz’de sekiz saat süren polis operasyonun nedeni açıklandı

Avusturya’nın Neunkirchen bölgesindeki [NÖ] Ternitz kasabasında, bu sabah kasaba sakinlerinin çok alışık olmadığı olağanüstü bir durum yaşandı.

Polisin sabah saatlerin binalardaki dairelerin tek tek kapılarını çalarak, “bir saat içinde güvenlik nedeniyle, binayı tahliye etmeniz gerekiyor” diyerek birkaç binayı boşaltmasının yanı sıra bir huzurevi sakinleri de tahliye edildi.

Anayasayı Koruma Dairesi’nden istihbarat görevlileri, bomba imha ekipleri ve özel hareket timi COBRA polislerinin de Ternitz’de konuşlandırıldı.

| Taylor Swift

Viyana’da konsere saldırı planı

Saat 18:00’da emniyet tarafından yapılan açıklama sonucunda Ternitz’deki operasyonun nedeni öğrenildi.

Yapılan açıklamada, Amerikalı şarkıcı Taylor Swift tarafından Viyana’da verilecek olan konsere saldırı planı yapan 19 yaşında Kuzey Makedon kökenli Avusturya vatandaşı tutuklandığı bildirildi.

IŞİD örgütüne sempati duyduğu öğrenilen 19 yaşındaki gencin, internet üzerinden tanıştığı ve bir araya geldiği bir diğer kişi ise aynı gün Viyana’da tutuklanmıştır dendi.

Açıklamada istihbarat bilgilerinin başka ülkenin istihbarat birimleri tarafından kendilerine ulaştırıldığına yer verilirken, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günkü üç Taylor Swift konseri etrafındaki güvenlik kontrolleri büyük ölçüde artırılacak. Polis, özellikle konser alanına erişim ve erişimin sıkı bir şekilde kontrol edileceğini söyledi. Uzun namlulu silahlı polisler de alanda görev yapacaktır diye eklendi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 07.08.2024
Düzenleme: 07.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.