Toprak kayması | “Tehlike henüz geçmedi”

Toprak kayması | “Tehlike henüz geçmedi”

Aşağı Avusturya’nın en ünlü turistik yerlerinden Wachau’da yaşanan toprak kaymasına dair yapılan açıklamada; tehlike henüz geçmedi dendi.

Aggsteiner Straße’deki (B33) büyük kaya düşmesinin ardından taş masifinin incelenmesi şu anda hazırlanıyor. Bu en erken perşembe günü gerçekleşebilir. Eyaletin ulaştırmadan sorumlu yardımcısı Udo Landbauer’e (FPÖ) göre tehlike “henüz önlenemedi”.

Landbauer, en erken perşembe gününe kadar bir incelemenin planlanmadığını; ankrajların ve emniyet cihazlarının o zamana kadar kurulması gerektiğini söyledi. B33’ün derhal kapatılmasının “en kötüsünü önlediğini” belirtti.

Denetimin hazırlanmasıyla ilgili olarak Aşağı Avusturya Karayolu Servisi uzman bir şirketle “yakın koordinasyon içindedir”. Landbauer bir basın açıklamasında, “Aynı zamanda kaya temizlemeye yönelik bir konsept hazırlanıyor ve ilk yenileme önlemleri hazırlanıyor” dedi.

Drone’lar durumsal keşif için zaten kullanılıyor

Landbauer’e göre tehlike “henüz önlenemedi”: “Daha yüksekteki kayalık alanların düşebileceği zaten açık.” Patlatmanın gerekli olup olmayacağı ise henüz belli değil. Çalışmanın süresi de şimdilik belirsiz. “En büyük öncelik, çözüm bulmak için yoğun şekilde çalışan sahadaki acil durum hizmetlerinin güvenliğidir.”

Pazartesi günü saat 12.30 sıralarında Aggsbach-Dorf bölgesinin kenarına büyük miktarda kaya düştü. B33 kapatıldı ve kaya düşmesi nedeniyle kimse yaralanmadı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 04.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.