Avusturya’da Hitler selamı | “küçük bir tarih dersi”

Avusturya’da Hitler selamı |  “küçük bir tarih dersi”

Yukarı Avusturya Eyaleti [OÖ] Wels kentinde yaşanan Neo Nazi sembolünün rahatlıkla propaganda aracı olarak kullanılması, çevre sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Nazi selamıyla tehdit edilen görgü tanığı; “Dün Wels’deki marketler zinciri Billa’da alışveriş yapıyordum, iki gencin yanından geçiyordum ve solumda bir metre ötede 50 yaşlarında bir adam bizi Hitler selamıyla selamladı ve “küçük bir tarih dersi” dedi” iddiasında bulundu.

Der Virgül’e konuşan görgü tanığı, “Gençler ve ben bu olay karşısında şok olduk. Polisi arayıp ihbarda bulunduk. Ancak fail kaçmıyor, sakince orada duruyor ve olayı anlatmamızı dinliyordu” diye konuştu ve “Avusturya’da ırkçılığı ilk kez deneyimlemiyordum, ancak bu benim ve iki reşit olmayan çocuğun (yaklaşık 15 yaşında) hissettiğimiz açık bir tehditti” dedi.

Avusturya Sendikalar Birliği [ÖGB] Wels sorumlusu Bülent Karabulut birere bir yaşadığı olay karşısında şu sözleri sarf etti; “Göçmen kökenli biri olarak doğrudan bana yönelik bir saldırıydı bu! Bu nefreti ve kötülüğü hissetmek, yaşamak, aşırı sağcı bir partinin anketlerde birinci sırada yer alması tehdidi görünür kılıyor. Soru şu: Toplum bu tür olaylara sakinleşecek mi, yoksa direnecek mi? Bu toplumda bir yurttaş olarak kabul edilmekten, saygı duyulmaktan ve değer verilmekten başka bir şey istemiyorum. Kasiyer olayı fark etti ve faile bunu neden yaptığını, davranışının uygunsuz olduğunu sordu. Ben de manevi cesaretinden dolayı kendisine teşekkür ettim. Göçmenlerin medyada yer alması, ırkçıların haberleştirilme biçimini güçlendiriyor. Göçmenler kamuoyunda bir sorun olarak sunuluyor. Kronen Zeitung ve diğer magazin medyası, yaşadığımız olayı ve bu kadar sık yaşanan benzer vakaları, mağdurların göçmenler olması halinde haberleştirmeyecek ve işlemeyecektir. Ancak bu gönderiyi paylaşan birçok insanın dayanışmasını umuyorum. Pazar günü barışçıl bir toplumu savunan bir hükümet seçelim.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 26.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.