Bodrum katın çökmesi sonucu iki göçmen işçi hayatını kaybetti

Bodrum katın çökmesi sonucu iki göçmen işçi hayatını kaybetti

Yukarı Avusturya eyaleti Schärding kasabasında bir bodrum katının çökmesinin ardından iki inşaat işçisi çarşamba gecesi acil servislerin kazı çalışmaları sonucunda cansız bedenlerine ulaşıldı.

 

 

Salı sabahı bir evin inşaatı sırasında bodrum katı çöktü. İşçilerden biri kendini kurtarırken, diğer iki işçi toprağa gömüldü. Gece yarısında başlanan arama çalışmaları sonucunda iki işçinin cansız bedenine ulaşıldığını belirten yetkililer, ölen iki kişinin Suriye vatandaşı olduğunu söyledi.

Arama çalışmaları hakkında verilen bilgilere göre, binanın tamamı büyük bir çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğundan, acil servisler iki işçiye komşu evden ulaşmaya çalıştı.

Bu çalışmayı yapmak için, kelimenin tam anlamıyla büyük bir granit duvarı parçalamak zorunda kalınırken, uzaktan kumandalı bir ekskavatör robotu da salı akşamından beri kullanımda olduğu belirtildi.

Öte yandan Federal Ordu, ses izleme cihazları kullanarak işçileri arama çalışmalarına katılırken, işçilerin kurtarılması mümkün olmadığı kaydedildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 04.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.