Wels Mahkemesinden Sezgin Baran Korkmaz Hakkında Karar

Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Sezgin Baran Korkmaz’ın, Avusturya’nın Wels kentinde ikinci duruşması yapıldı.

Wels Mahkemesinden Sezgin Baran Korkmaz Hakkında Karar

ABD’nin isteği üzerine 19 Haziran’da Avusturya’da tutuklanan iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ın ikinci duruşması, Yukarı Avusturya Eyaleti Wels kentinde bu sabah görüldü. 

SBK Holding ve 6 şirketine yönelik kara para aklama soruşturması kapsamında hakkında tutuklama kararı bulunan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz’ın Avusturya’daki ikinci  duruşmasına ilişkin basına yapılan açıklamada, Korkmaz’ın tutukluluk halinin bir sonraki duruşma tarihi olan 5 Ağustos’a kadar devamına karar verildi dendi. 

Bundan sonraki duruşmaların da kapalı olacağı ve yine Wels’te yapılacağı söylenirken, Avusturya’nın Korkmaz’ı hangi ülkeye iade edeceğinin henüz belli olmadığı ve son kararı, Avusturya Adalet Bakanlığının vereceği kaydedildi. 

Avusturya’da Suç İşlemedi

Korkmaz’a yönelik isnat edilen suçlardan hiç birini Avusturya’da işlemediğinden dolayı, mahkeme Korkmaz’ın iadesi noktasına odaklandığı belirtildi. 

Korkmaz’ın avukatı, müvekkilinin  Türkiye’ye iade edilmek istediğini söylerken, hukukçular Korkmaz’ın ABD’ye iade edileceği yönünde fikir birliğindeler.

Avusturya-ABD Suçluları İade Anlaşması

Avusturya Cumhuriyeti ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki iade anlaşması ve 31 Ocak 1930’da Viyana’da imzalanan ölüm cezasına ilişkin nota teatisi 1) ve Viyana’daki ek anlaşma 2)

Hem Avusturya Cumhuriyeti’nin hem de Amerika Birleşik Devletleri’nin halihazırda bu anlaşmanın hükümlerini uyguladıklarını kaydederek

İki devlet arasında suçla mücadelede daha etkin işbirliğini kolaylaştırmak ve bu amaçla yeni bir iade anlaşması yapmak arzusuyla iade yükümlülüğü üzerinde anlaşmışlardır. 

Bu anlaşmanın ışığında Avusturya’nın iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’ı ABD’ye iade etmesi tahmin ediliyor.|DerVirgül

Yayınlama: 05.07.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.