Okuyucu Mektubu | Yeter ki ucuz olsun!

Haber sitemiz, okuyucularımızdan gelen mektupları “yayın politikasına” uygunluk şartıyla, okuyucunun isteğine bağlı olarak, isimli veya anonim olarak yayımlayacaktır. Amacımız, toplumun çeşitli nedenlerle duygu ve düşüncelerinin bastırılmasının biraz da olsa önüne geçmek ve herkesin fikrini beyan etmesini sağlamaktır.

Okuyucu Mektubu | Yeter ki ucuz olsun!

| Bir gurbetçi

Bizim genimizde var ucuza atlamak!

Oto tamircisi, marketi, berberi restoranı, dönercisi, telefoncusu her şeyin ucuzuna koşarız. Sonuç üç kuruş tasarruf yaparken beş kuruş zarar yaparız. Evinde kahvaltı hazırlayamayan dönerci oluyor bu ülkede.

Fiyatı uygun restoranlara gideriz gece mide yanmasından yatamayız. Ucuz malzemeyi kullanan veya tarihi geçmiş ürünlerini kullanan sırf kâr odaklı işletmecinin yapacağı bu kadar olur.

Cep telefoncuya gidersin bozuk diye; usta cep telefonun nereden nasıl açılmasını sana sorar…

Söz araba olursa para ve zamanın hiç önemi yok. İki sene kullanacağımız Mercedes’i, BMW Audi’yi alırken bir ay gece gündüz araştırırız gider arabalara bakarız sorur soruştururuz. ARBÖ veya ÖAMTC ye götürür gösteririz test yaptırırız.

Söz konusu sağlık olunca parada tasarruf önem kazanır. Akraba komşu arkadaşların tavsiyesi yeterli olur. Otuz kırk elli sene ağzımızdaki dişleri hiç araştırmadan sormadan Türkiye’ye gider yaptırırız.

Tabii hepsi değil ama sorun gerçekten işini iyi yapan dürüst çalışan esnaflarımızı da sıkıntıya sokuyoruz bu düşüncesiz davranışlarımızla. | ©Der Virgül

Sizde bize mektup yazmak isteseniz: info@dervirgul.com adresine gönderebilirsiniz…

Yayınlama: 19.01.2024
Düzenleme: 19.01.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.