İsteyen herkese, Avusturya’nın her yerinde ücretsiz grip aşısı vurulmaya başlandı

İsteyen herkese, Avusturya’nın her yerinde ücretsiz grip aşısı vurulmaya başlandı

Bu yıl grip aşısı Avusturya’nın her yerinde ücretsiz olarak sunulurken, Viyana’da 4 Kasım’dan itibaren şehirdeki aşı merkezlerinde randevular alınmaya başlıyor.

Federal hükümet, eyaletler ve Avusturya Sağlık Sigortası Fonu [ÖGK] arasında yapılan anlaşma sonrasında grip aşısı bu sonbahar ve kış aylarında ücretsiz yapılacağı duyuruldu.

Viyana’ya 250 bin doz civarında aşı

Viyana için toplam 250.000 civarında aşı dozu mevcut olup, bunun yaklaşık 85.000 aşı randevusu yalnızca şehirdeki aşı merkezlerinde yapılacağı söylendi.

Aşı merkezleri olarak, Viyana-Landstraße’deki aşı merkezi, Donaustadt’taki Schrödingerplatz aşı merkezi ve Rudolfsheim-Fünfhaus’taki henüz yeri açıklanmayan aşı merkezi belirlendi. Grip aşısı Avusturya genelinde pratisyen hekimler tarafından ve ÖGK sağlık merkezlerinde de vurulmaktadır.

Daha fazla bilgiye ÖGK web sitesinden veya 0043-50766-501510 numaralı grip aşısı yardım hattını arayarak ulaşabilirsiniz.

Viyana’da aşı yapan tüm doktorların bir listesi Viyana Tabipler Birliği’nin internet sitesinde bulunabilir.

Şehrin aşı merkezlerindeki aşı randevuları, 28 Ekim’den itibaren www.impfservice.wien adresinden online olarak veya 1450 numaralı sağlık yardım hattını arayarak yapılabilir. | ©DerVirgül

Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.