Mali Polisten Müzik Festivali’ne baskın | 45.000 Euro para cezası

Mali Polisten Müzik Festivali’ne baskın | 45.000 Euro para cezası

Nisan ayı sonunda Salzburg şehrinde bir kültür derneği tarafından düzenlenen müzik festivalinde mali polis ve polis çok sayıda idari suç tespit etti.

Bir teftiş sırasında, organizatör tarafından görevlendirilen çeşitli alt yüklenicilerin 45 çalışanı incelendi. Yemek, ikram ve güvenlik sektörlerinden birçok şirketin yasaları çok ciddiye almadığı anlaşıldı: toplam 28 ihlal tespit edildi. Maliye Bakanlığı’nın bildirdiği üzere, ilgili şirketler şu anda yaklaşık 45.000 Euro para cezasıyla karşı karşıya.

Baskın, mali polisin etkinlikte çok sayıda düzenlemenin göz ardı edildiğine dair önceden bilgi alması nedeniyle gerçekleşti.

Gerçekten de ASVG ve Ücret ve Sosyal Dampingi Önleme Yasası ihlallerinin yanı sıra İşsizlik Sigortası Yasası ve Yabancıların İstihdamı Yasası kapsamındaki suçlar tespit edildi. Buna ek olarak, Federal Vergi Kanunu hükümlerine karşı suçlar ve Mali Ceza Kanunu kapsamında mali suçlar da vardı. Polis ayrıca Yabancılar Polisi Yasası kapsamında da iki suç tespit etti.

Maliye Bakanı Magnus Brunner (ÖVP) yaptığı basın açıklamasında bu tür odaklanma kampanyalarının önleyici niteliğine işaret ederek, “Dürüst şirketler ve kamu zararına vergi ve harç dolandırıcılığına müsamaha gösterilemez” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.