Türk Yetkililerden Avusturyalı Alexander’e Teşekkür

Avusturya’nın Salzburg Eyaleti Hallein kasabasında sele kapılan Türkiye kökenli çifte yardım eden Alexander Eisenmann’a Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Salzburg Başkonsolosu teşekkür etti.

Türk Yetkililerden Avusturyalı Alexander’e Teşekkür

Almanya ve Belçika’da şiddetli sağanak yağış ve seller, etkisini Avusturya’nın Almanya sınır bölgelerinde göstermesi üzerine, Tirol ve Salzburg eyaletleri yağmur ve beraberinde gelen selden etkilendi. 

Özellikle Salzburg- Hallein kasabasında toprak kaymaları ve sel yaşandı. 

Hallein kasabasında restoran işlettiği öğrenilen Türkiye göçmeni çiftin sele kapılma anlarının cep telefonuyla kaydedilip sosyal platformlarda yayınlanması üzerine, çifte yardım eden kişi Avusturya’da günün iyi insanı olarak taktir kazandı. 

Türkiye Cumhuriyeti Salzburg Başkonsolosluğu Facebook sayfasından yayınlanan açıklamada, çiftin Türkiye kökenli olduğu belirtilerek, Salzburg Başkonsolosu Berkan Pazarcı tarafından arandığı ve çiftin durumunun iyi olduğu kaydedildi. 

Başkonsolosluğun açıklamasına göre, çifte yardım eden, çiftin komşuları Avusturyalı Alexander Eisenmann. 

Olayın duyulmasının ardından, Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran Twitter hesabından yaptığı açıklamada,

‘’Salzburg bölgesindeki sel felaketinde suya kapılan Ordu’lu hemşerimiz Salih Karaarslan ve eşi Ayşe Karaarslan Avusturyalı komşuları tarafından kurtarıldı. Vatandaşlarımızı arayarak geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Çok şükür durumları iyi.’’ ifadelerini kullandı. 

Alexander Eisenmann için de paylaşım yapan Kıran,

‘’Sel felaketinde suya kapılan vatandaşlarımızı hayatı pahasına kurtaran komşuları Alexander Eisenmann’a en kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. Alexander Bey’in insani sorumluluk bilinciyle gösterdiği kahramanlık takdire şayan.’’ İfadesine yer verdi. |DerVirgül

Yayınlama: 18.07.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.