Eski Austria Wien futbolcusu, Beşiktaş’a transfer oldu!

Eski Austria Wien futbolcusu, Beşiktaş’a transfer oldu!

Futbola ilk Wiener Neustadt’ta başlayan Aşağı Avusturyalı 22 yaşındaki oyuncu, Viyana-Favoriten’deki “Veilchen” ile neredeyse tüm akademiyi dolaştı ve daha sonra 53 profesyonel maç oynadı.

Can Keleş, 2013 yılında Avusturya Austria Wien gençlik akademisine katılmadan önce Haidbrunn-Wacker, Wiener Neustädter ve Rapid Wien’in genç takımlarda yer aldı.

Austria Wien Kulübü ile ilk profesyonel sözleşmesini 21 Ağustos 2020’de imzaladı ve başlangıçta yedekte kaldı. Austria Wien formasıyla ilk maçına 17 Temmuz 2021’de ÖFB-Cup’da Spittal’i 4-0 yendikleri maçta çıktı. 21 Mart 2022’de Austria Wien ile olan sözleşmesini uzatarak 2026 yılına kadar kulüpte kalmasını sağladı.

8 Temmuz 2023 tarihinde Süper Lig takımlarından Fatih Karagümrük’e kiralandı. Fatih Karagümrük Kulübünden yapılan açıklamada; “Austria Wien forması giyen 21 yaşındaki kanat oyuncusu Can Keleş’i satın alma opsiyonlu kiralık olarak kadromuza kattık. Yeni sezonda Karagümrük forması giyecek olan Can Keleş’e hoş geldin der, yeni sezonda başarılar dileriz” denildi. Can Keleş bir sezon kiralık olarak forma giydikten sonra 1 Temmuz 2024 tarihinde Fatih Karagümrük Bonservisini aldı.

Geçen yaz Türkiye’ye İstanbul’un Fatih Karagümrük’e transfer oldu ve burada 39 maçta 5 gol ve 4 asistle dikkat çekti.

Son zamanlarda José Mourinho’nun çalıştırdığı Fenerbahçe’de Keleş’i kadrosuna katmaya çalışacağı yönünde spekülasyonlar vardı.

Beşiktaş’a transfer oldu

22 Temmuz 2024 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş’a transfer oldu. Beşiktaş kulübünden yapılan açıklamada: “Kulübümüz, 2024-25 sezonu transfer çalışmaları kapsamında son olarak VavaCars Fatih Karagümrük Kulübü’nde forma giyen genç orta saha oyuncusu Can Keleş’le sözleşme imzalamıştır. Kulübümüze önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Can Keleş’e Beşiktaş Ailesi’ne hoş geldin diyor, şanlı formamızla üstün başarılar diliyoruz.” denildi.

Beşiktaş’ın Fatih Karagümrük’e transferinde Keleş’in servis ücretinin 2.5 milyon euro civarında olduğu, 22 yaşındaki futbolcunun maaşının ise 21 milyon lira yani 580 bin euro civarında olduğu söyleniyor. 2028 yılına kadar 4 yıllık sözleşme imzaladı… | ©DerVirgül

Yayınlama: 22.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.