EURO 2024 | Avusturya’nın ikinci finalde olası rakipleri

EURO 2024 | Avusturya’nın ikinci finalde olası rakipleri

Avusturya, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son 16 turunda önümüzdeki salı günü (2 Temmuz) Çek Cumhuriyeti, Türkiye ya da Gürcistan ile karşılaşacak.

EURO 2024’te Avusturya’nın 16 turundaki rakipleri çarşamba akşamı (21:00’den itibaren) F Grubunda Türkiye (4 puan) Çek Cumhuriyeti (1 puan) ile karşılaştığında ve Gürcistan (1 puan) grup birincisi olarak eleme aşamasına geçen Portekiz ile karşılaştığında belli olacak.

Avusturya’nın EURO 2024’teki muhtemel 16 tur rakiplerinin kısa profilleri

Türkiye: Euro 2008’deki etkileyici performansından sonra Türkiye, 2016 ve 2021’deki Avrupa Şampiyonalarında ön eleme turunda elendi. Aksiliklere rağmen takım, Hırvatistan ve Galler’i yenerek Almanya’daki Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Avusturya karşısında alınan net yenilgiye rağmen takım Avrupa Şampiyonası için büyük umutlar besliyor. Takımın kilit oyuncusu Inter Milan’dan Hakan Çalhanoğlu, Mert Müldür ve Real Madrid’den genç yetenek Arda Güler. Takım Eylül 2023’ten beri Vincenzo Montella tarafından çalıştırılıyor ancak Montella’nın kararları, özellikle de Portekiz karşısında Güler’in oynatılmaması eleştiriliyor.

Çek Cumhuriyeti: Çekler 1992’den bu yana hiçbir Avrupa Şampiyonasını kaçırmadı ve son olarak üç yıl önce çeyrek finale kadar yükselerek düzenli olarak dikkat çekici performanslar ortaya koydu. Ancak Hollanda karşısında aldıkları galibiyetin ardından Danimarka’ya yenildiler. Kendisine yönelik “öfke ve saldırganlık” nedeniyle istifa eden teknik direktör Jaroslav Silhavy yönetiminde yeniden Avrupa Şampiyonasına katılmaya hak kazanmalarına rağmen, Lübnan’ın eski teknik direktörü Ivan Hasek şimdi takımın başına geçti. Takımın kilit oyuncusu Leverkusen’den Patrik Schick kısa süre önce sakatlandı. West Ham United’dan Tomas Soucek orta sahada merkezi bir figür. Kadrodaki en büyük grup, yakında Liverpool’a dönecek olan kaleci Vitezslav Jaros da dahil olmak üzere dokuz oyuncuyla Slavia Prag.

Gürcistan: Gürcistan’ın ilk kez bir Avrupa Şampiyonası’na katılması ülke için tarihi bir başarı. Takım play-off’larda Yunanistan’ı penaltılarla yenerek turnuvaya katılmaya hak kazandı. Eski bir Bayern Münih oyuncusu olan Fransız teknik direktör Willy Sagnol 2021’den bu yana takımın başında. FIFA sıralamasının en altındaki konumlarına rağmen Gürcistan savaşçı ruhunu gösterdi. Piyasa değeri 80 milyon avro olan ve Napoli’de forma giyen Khvicha Kvaratskhelia özellikle öne çıkıyor. Kulübünün başarısına on iki gol ve 13 asistle katkıda bulundu ve “Kvaradona” lakabını aldı. Ancak Avrupa Şampiyonası’nda henüz gol atamadı. Sturm Graz’da oynayan Otar Kiteishvili ise sakatlığı nedeniyle henüz turnuvada yer alamadı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 26.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.