Viyana’da magandalar dev ekranda izlenen Türkiye-Portekiz maçını provoke etti

Viyana’da magandalar dev ekranda izlenen Türkiye-Portekiz maçını provoke etti

Türkiye, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda (EURO 2024) F Grubu’ndaki ikinci maçında, Dortmund’da Portekiz’e 3-0 yenildi.

Türkiye; Portekiz maçına Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Yunus Akgün, Orkun Kökçü, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz 11’iyle çıktı.

Özellikle Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın karşılaşma öncesi “Yorgundu, koruduk” dediği Arda Güler’i, 70. dakikada oyuna alması eleştiri konusu oldu.

Portekiz, 21. dakikada Bernardo Silva’nın golüyle öne geçti, 28. dakikada Samet Akaydın’ın kendi kalesine attığı golle farkı ikiye çıkardı.

İlk yarı 2-0 bitti, Portekiz 55. dakikada Bruno Fernandes’in golüyle farkı üçe çıkardı ve aldığı rahat galibiyetle EURO 2024’te grup birincisi olarak son 16 turuna kaldı.

| Haberin videosu: 

Dev ekranın bluetooth bağlantısına sabotaj

Viyana Hauptbahnhof meydanına kurulan dev ekranla Avrupa Futbol Şampiyonası maçları izlenmesine olanak sağlanmış ve her maç büyük kalabalık tarafından izlenmekte.

Ancak Türkiye-Portekiz maçı esnasında, dev ekranın bluetooth bağlantısına cep telefonlarıyla bağlanan mangandalar, birkaç saniye de olsa maçın izlenmesini engelledi.

Cep telefonu aracılığıyla bluetooth bağlantısını kesenler, Portekiz başta olmak üzere çeşitli çevrelere ağır küfürler yazdığı görüldü.

Öte yandan dev ekranın bağlantısını sabotaj edenlerin cep telefonuna verdikleri isimler de ekrandan görüldü. Edindiğimiz bilgilere göre, polis bu kişilerin peşine düştü.

Maç sonrası gerginlik!

Viyana Merkez Tren İstasyonu [Hauptbahnhof] meydanında çok sayıda Portekiz taraftarının da olması ve galibiyet sonrası sevinç gösterisinde bulunmaları, maç esnasında bozkurt işareti yapan ve [Ceddin deden] dörtlüklerini söyleyen grup, Portekiz taraftarlarının üzerine yürüdü. Ancak araya girenler sayesinde gruplar arasında bir temas yaşanmadı.

Daha sonra kalabalık grup tekbir getirerek slogan atmaya devam etti. Filistin bayraklarının da açıldığı taşkınlık esnasında polis, kalabalığın içerisinden bir genci alarak kimlik kontrolü yaptığına şahit olduk.

Portekiz taraftarların meydandan ayrılmasıyla, diğer grupta kendiliğinden dağıldı. Polisin fiilen müdahale etmediği olaydan sonra, diğer maç için taraftarlar yerlerini almaya başladı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 22.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.