Avusturya’da 14 yaşındaki çocuk IŞİD yanlısı iddiasıyla tutuklandı

Avusturya’da 14 yaşındaki çocuk IŞİD yanlısı iddiasıyla tutuklandı

Bir öğrenci Avusturya Steiermark eyaletinin başkentinin şehir merkezine saldırı düzenlemek istediği ileri sürülerek tutuklandı.

Avusturya istihbarat birimlerine, yabancı bir istihbarat servisi tarafından verilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonda 14 yaşındaki çocuk gözaltına alındı.

Avrupa’nın güneydoğusunda yer alan Karadağ kökenli olan çocuk, elindeki bıçakla Graz’ın merkezindeki Jakominiplatz’ın ortasında kan gölüne çevirmek istediği ileri sürüldü. [Masumiyet karinesi geçerli]

Yetkili birimlerin verdiği bilgilere göre, 14 yaşındaki çocuk “terörist grup ve suç örgütü” üyesi veya savunucusu olmakla suçlanıyor.

Diğer iddialar: Sohbet geçmişi analizlerinin gösterdiği, öğrenci iki kişiyle birlikte İslam Devleti (IŞİD) adına savaşmak üzere seyahat etmek istiyordu. Bu kişilerden biri Almanya’da tutuklandı. Graz’a yapılacak saldırı hazırlıkları da şimdiden ileri düzeye ulaştığı belirtildi. Şehir merkezindeki “kafirlere” saldırmak için evinde bıçak ve “siyah IŞİD kıyafeti” olduğu iddia edildi.

İnternet üzerinden seçilmiş silahları ve muhtemelen saldırmak istediği yerlerin işaretlendiği tespit edildiği söyleniyor. Saldırı düzenlenmesi düşünülen ünlü Jakominiplatz’da internet üzerinden keşif yapıldığının bilgisine ulaşıldığı ve bu fotoğrafları yurtdışındaki benzer düşüncelere sahip insanlarla paylaştığı belirtildi.

İnternet üzerinde yapılan göndermeler sayesinde, yabancı istihbarat servisleri genç aşırıcının farkına vararak, Steiermark Eyalet Güvenlik ve Aşırıcılıkla Mücadele Dairesi’ni bilgilendirdikleri kaydedildi.

Polis bunu üzerine yaptığı operasyonla 14 yaşındaki çocuğu gözaltına alırken, şüphelinin IŞİD’e bağlılık yemini ettiği bir videonun bulunduğu söylendi. Terörist milislere ait propaganda malzemelerinin de bulunduğunu söyleyen özel polis birlikleri, 14 yaşındaki çocuğun şu anda gözaltında olduğun ve yargılanacağı duruşmanın tarihinin henüz belirlenmediği bildirildi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.