Graz’da bomba tehdidi sonrası geniş çaplı operasyon | Okul boşaltıldı

Graz’da bomba tehdidi sonrası geniş çaplı operasyon | Okul boşaltıldı

Şu anda Graz’da büyük bir polis operasyonu sürüyor. Keplerstrasse’deki lisenin çevresi kordon altına alındı. Arka planda polis tarafından alınan e-posta yoluyla yapılan bir patlayıcı tehdidi var.

Keplerstrasse’nin tamamı şu anda kapalı ve lise boşaltıldı. Bu bölgedeki toplu taşıma araçları yeniden yönlendirildi ve polis insanlardan bölgeden uzak durmalarını istiyor.

“Geniş bir alanda olağanüstü tedbirler uygulamaya konuldu. Steiermark polisinin Twitter hesabında “Sakin olun ve acil servislerin talimatlarına uyun” ifadesi kullanıldı. Ebeveynlerden ve yasal vasilerden de Kepler Lisesi çevresindeki kordon altına alınmış alana araç kullanmamaları istendi.

Tren istasyonu tehditleriyle bağlantı mı?

Patlayıcı uzmanları bölgede. En son Graz’da yalnızca bir hafta önce Graz Merkez İstasyonu’na yönelik bir tehdit ortaya çıktı; bu, tüm Avusturya’yı merakta bırakan uzun bir serinin ilkiydi. Mevcut durumla bir bağlantısı olup olmadığı ise henüz belli değil. Polis tüm hızıyla soruşturmayı sürdürüyor.

Hemen hemen aynı zamanda Yukarı Avusturya’da da benzer bir tehdit alındı. Sabah saat 10’da Linz’deki Ramsauergymnasium’a saldırı tehdidi vardı. Burada da okul derhal boşaltıldı ve soruşturmalar sürüyor.| © DerVirgül

Yayınlama: 08.10.2024
Düzenleme: 08.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.