Graz’daki kadın cinayetinde yeni gelişmeler

Graz’daki kadın cinayetinde yeni gelişmeler

Cuma günü Avusturya’nın Graz kentinde meydana gelen ve 29 yaşındaki bir adamın 23 yaşındaki bir hukuk bürosu çalışanını kadını vurduktan sonra intihar ettiği olayın ardından emniyet ve savcılıktan yeni bilgiler verildi.

Saldırganın daha önce söz konusu hukuk bürosunda kısa bir süre çalıştığı öğrenildi. Graz savcılığından bir yetkilinin cumartesi günü Avusturya Haber Ajansı APA’ya yaptığı açıklamaya göre, saldırganın evinde yapılan aramada bilgisayara kaydedilen bilgilere el konuldu ve şu anda inceleniyor.

Olaydan sorumlu savcı cuma günü bir atış uzmanı ve bir adli tıp uzmanıyla birlikte Graz’ın merkezindeki Kaiserfeldgasse’de bir ofis olan olay yerindeydi.

Bir polis sözcüsü olay yeri incelemesinin büyük ölçüde tamamlandığını söyledi. Savcılık sözcüsüne göre fail Avusturya doğumlu ve Boşnak kökenli. Sözlü otopsi raporunun önümüzdeki hafta başında hazır olması bekleniyor diye konuştu. Suçun nedeni, arka planı, olayların tam seyri – bir tanığın üç el ateş edildiğini söylediği ateş sayısı da dahil olmak üzere – ve ayrıca kurban ile fail arasındaki ilişki hala soruşturma konusu.

Failin silahı yasal olarak satın aldığı iddia ediliyor

Ele geçirilen silah uzun namlulu bir silah, yani C kategorisinde bir tüfekti [tüfekler ve av tüfekleri]. Failin bu silahı cinayetten sadece üç gün önce yasal olarak satın aldığı söylenmektedir. Bu tür silahların satın alınması genellikle 18 yaşından itibaren mümkündür. Ancak 1 Ekim 2012’den bu yana, silah satın alındıktan sonraki altı hafta içinde uzman bir silah satıcısına Merkezi Silah Siciline (ZWR) kayıt yaptırma zorunluluğu getirilmiştir. Adam cuma günü saat 11.35 sularında silahla birlikte Graz’ın birinci bölgesindeki Kaiserfeldgasse’de bulunan hukuk bürosunun binasına girmiştir.

Hukuk bürosunun 23 yaşındaki çalışanına silahla birkaç el ateş etti. Ofiste yalnız olan kadın ölümcül bir şekilde vuruldu. 29 yaşındaki şahıs daha sonra silahı kendisine doğrulttu. Silah seslerini duyan binadaki başka bir hukuk bürosunun üyeleri telefonla polisi uyardı. Kobra özel timi, polis helikopteri ve diğer özel birimlerin katıldığı geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Olay yerinin etrafı kordon altına alındı. Acil servis ekipleri olay yerine ulaştığında sadece iki kişinin öldüğünü tespit edebildi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 14.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.