Sınır dışı edilecek olan dört kişi gözaltı merkezinden kaçtı

Sınır dışı edilecek olan dört kişi gözaltı merkezinden kaçtı

Dört kişi Perşembe gecesi Yukarı Styria’daki Leoben’deki Vordernberg gözaltı merkezinden kaçmayı başardı; ancak üç kişi yalnızca kısa süreliğine kaçmayı başardı; kısa bir süre sonra yakalandılar. Eyalet polis merkezi Cuma günü yaptığı açıklamada, bir adamın olay yerinde, ikisinin de yakındaki bir ormanda yakalandığını söyledi. Adamın tehlikeli olmadığı değerlendirilen Pakistanlı (22) Cuma günü hâlâ bulunamadı. Polise göre halk için herhangi bir tehlike yok.

İki Hintli ve iki Pakistanlı, gece saat 2 civarında gözaltı merkezindeki bir yerleşim grubundan dışarıdaki alana kaçmayı başardılar. Acil servisler kaçmaya çalışırken, dış çitin üzerinden tırmanan iki Pakistanlı polis tarafından durduruldu. İki kişiden biri direndi, ikincisi ise bundan yararlanarak kaçtı.

Arama çalışmalarına çok sayıda polis devriyesi katıldı. Leoben hizmet köpeği müfettişliği ve insansız hava aracı ekibinin desteğiyle acil servisler, iki kaçağı gözaltı merkezinin bitişiğindeki bir ormanda yakalamayı başardı.

22 yaşındaki genci arama çalışmaları sürüyor

Kaçan 22 yaşındaki Pakistanlı, Federal Göç ve İltica Dairesi’nin kararı nedeniyle 26 Temmuz’dan bu yana sınır dışı edilmek üzere gözaltında tutuluyordu. Avusturya’yı derhal hava yoluyla terk etmesi gerekecekti. Onu arama çalışmaları devam ediyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 02.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.