Avusturya | 3 yaşındaki çocuk yetersiz beslenmeden öldü

Avusturya | 3 yaşındaki çocuk yetersiz beslenmeden öldü

Avusturya | 3 yaşındaki çocuk yetersiz beslenmeden öldü

Tirol Kufstein bölgesinde üç yaşında bir çocuk yetersiz beslenmeden öldü. Bu, Çarşamba günü yapılan otopsiyle ortaya çıktı. Çocuğun anne ve babası tutuklandı. Çiftin diğer üç çocuğu ise çocuk ve gençlik yardım hizmetlerinin bakımına verildi.

Savcı sözcüsü Hansjörg Mayr olayları anlattı. Üç yaşındaki çocuğun babası, Pazartesi sabahı oğlunun yatakta öldüğünü polise bildirdi. Pazartesi günü polis ve kurtarma ekipleri de orada bulunan Avusturyalı çiftin dairesine geldiğinde çocuk için yapabilecekleri hiçbir şey kalmamıştı.

Çocuğun ölümünün ardından ebeveynler, olağanüstü psikolojik durum nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Çarşamba öğleden sonra hastaneden ayrılırken tutuklandılar. Henüz bir sorgulama yapılmadı; Perşembe gününe kadar daha fazla bilgi beklenmiyor.

“Çocuk uzun süre yetersiz besleniyor”

Her halükarda, ölüm nedeninin yetersiz beslenme olduğunu belirten otopsi sonuçlarına göre savcılık, “ebeveynlerin çocuğu uzun süre yetersiz beslediğini varsaymak için gerekçeleri” vardı ve bu nedenle şüphe üzerine soruşturma başlattı. Mayr, cinayet olduğunu söyledi. Cumhuriyet savcısının 48 saat içinde tutukluluk başvurusunda bulunması gerekiyor.

Çiftin diğer üç çocuğu şu anda çocuk ve gençlik yardım hizmetlerinin bakımında.| ©DerVirgül

Yayınlama: 22.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.