Avusturya’da üç yaşındaki çocuk açlıktan öldü | ebeveynleri gözaltında

Avusturya’da üç yaşındaki çocuk açlıktan öldü | ebeveynleri gözaltında

Avusturya-Tirol’ün Kufstein bölgesinde aşırı yetersiz beslenme nedeniyle ölen üç yaşındaki bir erkek çocuğunun davasında, Innsbruck bölge mahkemesi Cuma günü 25 ve 26 yaşlarındaki anne ve babasını duruşma öncesi gözaltına aldı.

Mahkeme, yaptığı açıklamada cinayet suçuna ilişkin güçlü şüphe bulunduğunu ifade etti. Gözaltı gerekçesi olarak suç işleme riski gösterildi. Bir sonraki gözaltı duruşması iki hafta içinde gerçekleşecek.

Savcılık daha önce de tutukluluk kararı verilmesini talep etmişti. Bölge mahkemesi sonuçta iddia makamının iddialarını takip ederek başvuruyu kabul etti. Mahkeme sözcüsü Birgit Fink, APA’ya yaptığı açıklamada, çiftin üç çocuğunun daha olması nedeniyle suç işleme riskinin “arka planda” varsayıldığını söyledi. Sonuçta, gözaltı mahkemesinin, başlangıçta ailedeki diğer çocukların bakımı altında olan çocuk ve gençlik yardım hizmetlerinin gelecekteki kararları üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Her durumda suçun işlenme riskinin bulunduğuna dair “temel şüphe” vardır.

İhmal şüphesi: Çocuğun birkaç hafta boyunca yeterince bakım görmemesi

Cuma günü yapılan açıklamada, ebeveynlerin “en az birkaç hafta” boyunca çocuklara yeterli yiyecek ve sıvı sağlamadıkları söylendi. Ayrıca, ebeveynlerin “sağlık durumundaki bariz bozulmaya ve belirgin kilo kaybına rağmen” bir doktorla temasa geçmedikleri ve dolayısıyla çocuğun sonunda öldüğü yönünde şüpheler vardı.

Bu arada baba şu ana kadar ifade vermeme hakkını kullandı. Ancak anne, çocuğun son haftalarda hasta olduğunu ve iştahının olmadığını belirtti. Yakında doktor ziyareti planlandı.

Savcılık ve bölge mahkemesi, çocuğun ölümünün “başka tıbbi nedenlere” bağlı olup olmadığını belirlemek için daha fazla soruşturma yürütüldüğünü vurguladı. Şu ana kadar buna dair hiçbir belirti görülmedi.

Çocuk Pazartesi günü yatağında ölü bulundu, ardından babası polisi aradı. Otopsi sonunda üç yaşındaki çocuğun açlıktan öldüğü ortaya çıktı. Ebeveynler psikolojik acil durum nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra tutuklandılar. Diğer üç kardeş ise çocuk ve gençlik yardım hizmetlerinin bakımına yerleştirildi. Bir, üç ve altı yaşındaki kızlarda herhangi bir eksiklik belirtisi görülmedi. Aile daha önce yetkililerin dikkatini çekmemişti.| ©DerVirgül

 

Yayınlama: 24.05.2024
Düzenleme: 24.05.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.