Geldiği ülkede evleri, işyeri ve arazi olan göçmen 70.000 Euro sosyal yardım aldı

Geldiği ülkede evleri, işyeri ve arazi olan göçmen 70.000 Euro sosyal yardım aldı

Avusturya’da bir ihbar sonrası ortaya çıkan sosyal dolandırıcılık vakasında, fakirlik yardımı alan ailenin geldiği ülkede evler, işyeri ve arazi gibi önemli mülkleri olduğu tespit edildi.

2022 yılı başında sekiz kişiden oluşan Suriyeli bir aile Avusturya’ya sığınma talebiyle geldiği ve iltica kararının olumlu olmasından sonra Innsbruck’a yerleştiriliyor. Adam asgari gelir yardımı için başvuruda bulunuyor ve resmi makamlar, başvuranın tüm şartları karşıladığına kanaat getiriyor. Böylece fakirlik yardımı almaya başlıyor.

Sekiz kişilik aile daha sonra Kufstein’a taşınıyor ve burada da sosyal yardımlara başvuruyor ve yardımlardan yararlanıyor.

2024 sonbaharında ciddi dolandırıcılık bir ihbar üzerine ortaya çıkıyor. Innsbruck polisinin SOLBE görev gücü soruşturma başlatarak, büyük bir sosyal dolandırıcığı ortaya çıkardı.

Innsbruck göçmen polisine göre adamın “Suriye’de evler, işyeri ve arazi gibi önemli mülkleri var.” Yani asgari yardıma hak kazanmıyor.

İçeriden edinilen bilgilere göre adama iki buçuk yıl boyunca yasa dışı olarak yaklaşık 70.000 euro yardım parası ödenmiş.

Polisin aile hakkında soruşturma başlattığı belirtildi. |© DerVirgül

Yayınlama: 04.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.