Kasasında bir Euro dahi olmayan bankayı soymaya çalıştı…

Kasasında bir Euro dahi olmayan bankayı soymaya çalıştı…

Avusturya’nın Tirol eyaleti Innsbruck Mitterweg’deki Sparkasse şubesi kimliği belirsiz bir kişi tarafından soyuldu-daha doğrusu soyulmaya çalışıldı.

Salı günü sabah 9.30 civarında banka şubesine gelen soyguncu, şubenin “nakitsiz” bir bankacılık kurumu olduğunu hesaba katmadı. Nakit para yalnızca şubenin içindeki ATM’lerde mevcutu.

Bankadan tek bir Euro bile alamayan soyguncu olay yerinden kaçarken, Sparkasse internet sitesinde şu ifadelere yer verildi: “Şubenin yazarkasası yok, ATM’den neredeyse tüm nakit işlemleri yapılabiliyor.”

Polis şimdi para alamadan kaçan soyguncuyu arıyor.

Tirol’de banka soygunları

Son aylarda Tirol’de çok sayıda banka soygunu yaşandı ve ardından tutuklamalar yaşandı. Tam olarak bir hafta önce, 27 Ağustos’ta Stubaital’deki Mieders’deki Raiffeisen şubesi soyuldu. Ertesi gün, Slovakyalı bir şüpheli (42) tutuklandı.

Temmuz ayının sonunda Reichenau, Innsbruck’taki Sparkasse şubesi soyuldu. Dört hafta sonra polis bir şüpheliyi (68) bulup tutukladı.

Innsbruck’un Mitterweg’indeki bir BTV şubesi bu yıl zaten iki kez hedef alındı. Temmuz ayının başındaki ikinci soygunun ardından biri 24 yaşında Avusturyalı, biri 32 yaşında Rus olmak üzere iki şüpheli tutuklandı. Innsbruck’un O-Dorf’unda ve Tirol ovalarındaki Kufstein’da da banka soygunları gerçekleşti. | ©DerVirgül

Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.