Tirol’de toprak kayması nedeniyle yollar kapatıldı

Tirol’de toprak kayması nedeniyle yollar kapatıldı

Avusturya-Tirol’de cuma akşamı zaman zaman şiddetli yağışlar, özellikle Innsbruck-Land ve Schwaz bölgelerinde çok sayıda toprak kaymasına yol açtı.

Bazı sokakların kapatılması gerekti ve herhangi bir yaralanma yaşanmadı. Innsbruck yakınlarındaki Sellrain topluluğuna Ötztal üzerinden ancak geceleri ulaşılabildi. Eyalet yönetimi, cumartesi sabahı komşu Grinzens’te heyelan nedeniyle geçilemez olan bir bağlantı yolunun açıldığını söyledi.

Ancak Sellraintalstrasse (L16) ve Oberperfer Landesstrasse (L233) kapalı kaldı. Eyalet jeoloji departmanının cumartesi günü durum değerlendirmesini yapması ve nasıl ilerleneceğine karar vermesi bekleniyor. Belediye Başkanı Benedikt Singer APA’ya Sellraintalstraße’nin sabah açılabileceği konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Yağış ayrıca Tirol Zillertal’da yolların kapanmasına neden oldu. Eyalet yönetimine göre, gece boyunca Fügen’den Fügenberg’e uzanan Pankrazbergstrasse, çok sayıda toprak kayması nedeniyle kapatılmak zorunda kaldı. Fügen İtfaiye Teşkilatı yasağın tekrar kaldırılabileceğini söyledi. Ancak Hochfügen’e giden “Kohler Anger” bölgesindeki Hochfügenerstrasse geçilemez durumda. Gerlos’ta ise Mitterhofbach sular altında kaldı ve bu da küçük çaplı çamur akışlarına yol açtı.

Yakınlardaki Wattenberg’in Schwaz bölgesindeki Wattentalstrasse, moloz, çamur ve ağaçların arasından en az 300 metre uzunluğunda döşendi. Polise göre cumartesi sabahı burada barikat hâlâ mevcuttu. Großvolderberg’de orman yolunun bir kısmının çamur akıntısına maruz kalması sonucu balık çiftliğindeki birçok su havzasının çamurla kirlenmesine neden olduğu söylendi.

Axamer Lizum’da (Innsbruck-Land bölgesi), otoparkta toprak kayması bildirildi. Sonunda otoparkta ve bir otelin arkasında olmak üzere iki toprak kayması olduğu ortaya çıktı. Kimse yaralanmadı ve maddi hasara ilişkin herhangi bir bilgi verilmedi. | ©DerVirgül

Yayınlama: 20.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.