Avusturya maçında ‘bozkurt’ işareti yapan futbolcunun heykeli dikildi

Avusturya maçında ‘bozkurt’ işareti yapan futbolcunun heykeli dikildi

2024 Avrupa Şampiyonası kapsamında, 2 Temmuz tarihinde Viyana’da yapılan Avusturya-Türkiye maçında, gol sevincini, Avusturya’da 1 Mart 2019 tarihinden itibaren yasaklı olan “Bozkurt” işareti yaparak gösteren Merih Demiral, siyasi sembol kullandığı gerekçesiyle UEFA tarafından 2 maç ceza almıştı.

Cumhuriyet Halk Partisinden [CHP] Bolu belediye başkanlığına seçilen Tanju Özcan, Merih Demiral’ın ‘Bozkurt işareti yapan heykelini’ Bolu’ya yeni yapılan kavşağa dikerek açılışını yaptı.

Milli futbolcuya destek için Merih Demiral’ın heykelini kente dikeceğini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ”Size söz Melih Demiral’ın BOZKURT işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim! Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın” demişti. Heykel sözünü tutan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral’ın ‘Bozkurt’ işareti yapan heykelini Karaçayır Mahallesi’nde bulunan yeni kavşakta törenle açtı.

| Türkiye-Avusturya maçı

“Bozkurt hareketi MHP’lilerin, ülkücülerin simgesi falan da değil”

Açılışta konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “İspanyol futbolcu gol atıyor, boğa işareti yapıyor buna ceza yok. Çünkü boğa İspanyolların simgesi. Türk dünyasının simgesi de bozkurt. Bu hareketi yapan futbolcuya niye ceza veriyorsunuz. Hükümet niye bunda kayıtsız kalıyor. Ben bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Üstelik Bozkurt hareketi MHP’lilerin, ülkücülerin simgesi falan da değil. Bu büyük bir yalan. Orta Asya Türk cumhuriyetlerinde, Arnavutluk’taki, Bulgaristan’daki Türklerde, İran Türkleri’nde, Azerbaycan Türkleri’nde yüzlerce yıldır kullanılan bir simge bu” ifadesinde bulundu.

Merih Demiral’ın heykelini dikeceğine dair verdiği sözü hatırlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Biz gerçek Türk milliyetçisiyiz. Etnik milliyetçi değiliz, üst kimlik milliyetçisiyiz. Merih Demiral kardeşimin de bu hareketi bundan sonra bir partinin siyasi hareketi olmaktan çıkartacaktır. Tekrar ediyorum, bozkurt simgesi, Türk dünyasının simgesidir. Bunu hiçbir partinin kabullenmesini, sahiplenmeye çalışmasını ben hazmedemiyorum. Kimsenin de hazmetmesini istemiyorum. Dolayısıyla biz sözde milliyetçi değil, özde milliyetçiyiz. Grup toplantılarında atık tutan, herkese hain diyen, vatan haini diyen ama hiçbir icraat yapmayan insanlar değiliz. Verdiğimiz sözümüzü tuttuk aslanlar gibi” dedi.

Bolu’da ayrımcılığın resmi adı: Tanju Özcan

Mülteci düşmanı olarak gündem de kalan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cinsiyetçi davranışlarından dolayı da CHP tarafından parti disiplin kuruluna sevk edilmiştir.

Suriyelilerin iş yeri açmasına izin vermeyen, ekmek yardımını da kesen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şehirde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağını açıklamasıyla, sadece Türkiye’de değil Avrupa ülkelerinden de tepki toplamıştı. | ©DerVirgül

Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.